Campanie de ecologizare pe dealul Cetatuii

Campanie de ecologizare pe dealul Cetatuii

Peste 100 de tineri s-au mobilizat sambatasi au curatat de gunoaie zona manastirii Cetatuia. Tinerii au cules din padure in aproape doua ore peste 150 de saci cu deseuri. Campania a fost organizata de compania Touch cu sprijinul Caritas Iasi si este un eveniment premergator saptamanii voluntariatului, care incepe astazi.

Tinerii au adunat peste 150 de saci de gunoaie din padurea din preajma manastirii Cetatuia. Voluntarii si-au propus sa-i sensibilizeze in acest fel pe cei care-si petrec timpul liber la iarba verde, iar mesajul este „pastrati Iasul curat”.

Robert Males, organizator: „Daca e sa urmam cursul sloganului „pastram Iasul curat”, scopul actiunii este unul educativ, e premergator zilelor voluntariatului, care vor fi cuprinse intre 9 si 15 mai. E un semnal de alarma. Ce ar trebui sa constientizeze fiecare dintre noi e faptul ca daca astazi padurea am gasit-o relativ verde . Trebuie sa ne gandim ca pe viitor nu se vor bucura de aceeasi padure verde decat daca noi astazi facem ceva.”

Dupa doua ore de inceperea actiunii, tinerii au chemat o autospeciala Salubris pentru a prelua gunoiul colectat.

Mihaela Hurduc, coordonator voluntari: „Este o campanie de ecologizare la care noi am putut aduce mana de lucru si anume aproximativ 100 de voluntari. La nivel de saci numarati am avut 150 de saci aproximativ, in schimb cred ca am mai fi avut nevoie si acum asteptam sa vina Salubris pentru ca in padure gunoaiele sunt foarte multe si voluntarii isi doresc sa curate intr-un mod foarte corect nu superficial. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *