Campanie de impadurire nationala, lansata in colegiul in care candideaza secretarul de stat de la Mediu
Campanie de impadurire nationala, lansata in colegiul in care candideaza secretarul de stat de la Mediu

Mugur Cozmanciuc, secretar de stat in Ministerul Mediului si Padurilor, a dat startul “celei mai mari actiuni de impadurire din Romania”. Nu oriunde, ci in Raducaneni, localitate aflata in colegiul in care candideaza pentru Camera Deputatilor, din partea USL Iasi.

„Cresterea gradului de impadurire a fost principala mea prioritate la Ministerul Mediului si Padurilor, de aceea prima masura in calitate de secretar de stat, a fost initierea Strategiei Forestiere Nationale 2013-2022, Impadurim Romania si, in toata luna noiembrie, vom planta in total 26 de milioane de puieti, incepand cu zonele cele mai vulnerabile din toate judetele tarii. Ma bucura faptul ca judetul Iasi, prin comuna Raducaneni si comuna Dumesti, este prezent pe harta impaduririlor nationale si le multumesc primarilor din aceste localitatii pentru sprijin”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

La campanie au fost prezenti reprezentatii ai Regiei Nationale a Padurilor, directori ai directilor silvice cum este cazul directiei silvice Iasi ,Neamt,Vaslui, Suceava,Bacau.

„In localitatile Raducaneni si Dumesti am plantat 25.000 de puieti de salcam, proveniti din pepinierele proprii ale Regiei Nationale a Padurilor”, a declarat Corneliu Parascan, directorul Directiei Silvice Iasi. De asemenea au mai fost prezenti reprezentantii ai administratiei publice locale:directori de deconcentrate si primari din localitatile din invecinate.

„Astfel de actiunii trebuie sa fie sustinute si ma bucur de faptul ca este o implicare mare din partea comunitatii locale in acest demers de a creste gradul de impadurire din judetul Iasi. De asemenea un lucru extrem de important este realizarea cadastrului forestier”, a declarat directorul de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Costel Alexe, candidat USL in colegiul 7, pentru Camera Deputatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here