Campanii de colectare selectiva in municipiul Onesti

Campanii de colectare selectiva in municipiul Onesti
Campanii de colectare selectiva in municipiul Onesti

Primaria Onesti a semnat, in anul 2012, un protocol cu o asociatie licentiata pentru realizarea campaniilor de colectare selectiva in municipiul Onesti, avand in vedere reglementarile in vigoare – colectarea separata a deseurilor din echipamente electrice si electronice.

Campanie gratuita de colectare a deseurilor la Onesti

Daca in anii precedenti, respectiv 2010 si 2011, administratia locala a reusit sa colecteze 4,89 tone si 4,41 tone, in anul 2012 s-au adunat 9,8 tone, din care 2,4 tone au fost colectate de operatorul de salubritate al municipiului , Servsal SA, si 7,4 tone in cele doua campanii desfasurate in 2012, in parteneriat cu asociatia licentiata. Datele oferite de ing. Diana Pavel, din cadrul Compartimentul de Mediu al Primariei Onesti, demonstreaza dublarea cantitatilor stranse de la cetateni in anul 2012.

Incepand cu luna martie 2013, Primaria Onesti a pus la punct proiectul intitulat „Serviciul lunar de colectare a deseurilor electrice si electronice“, o campanie ce se realizeaza lunar, in ultima sambata a fiecarei luni, in Onesti. Cantitatea colectata pana in data de 27 iulie 2013 este de 7,09 tone. „Daca anul trecut, aceste campanii s-au desfasurat conform legii, trimestrial, anul acesta se desfasoara lunar. Fiecare onestean care detine un astfel de echipament trebuie sa sune la numarul de telefon 0800444800, sa anunte, iar angajatii primariei si colaboratorii se vor deplasa la locuinta acestuia si vor ridica deseurile. Aceasta directiva apartine Comisiei Europene si se doreste a fi implementata inca din anul 2006, iar tinta negociata la Comisia Europeana a fost de 4 kg/locuitor, fiind foarte greu de atins. Personal, consider ca daca aceste campanii se vor desfasura in aceleasi conditii, pana la sfarsitul anului vom reusi sa colectam aproximativ 15 tone de deseuri din echipamente electrice si electronice“ – ne-a declarat ing. Diana Pavel.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente