Canada, incapabila sa-si masoare propriile reduceri de gaze cu efect de sera

0
289

Guvernul canadian este incapabil sa masoare eficienta programelor sale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), indica un raport oficial facut public marti.
gaze cu efect de sera
„Lucrarile noastre de verificare ne-au permis sa constatam ca guvernul este incapabil sa supravegheze reducerile reale atribuite unui numar de masuri continute in planurile sale”, a declarat comisarul mediului, Scott Vaugham, citat de Agerpres.

Guvernul recunoaste ca nu dispune de un sistem de supraveghere, a adaugat el, indicand ca a constatat „lacune in modul in care guvernul a explicat nivelurile de reducere asteptate”.

De asemenea, Vaugham a estimat ca Ministerul Mediului a supraestimat reducerile de GES asteptate pentru perioada de aplicare a protocolului de la Kyoto, adica intre anii 2008-2012.

Protocolul de la Kyoto impune teoretic Canadei sa-si reduca cu 6 % pana in 2012 emisiile de GES in raport cu nivelul lor din 1990.

Guvernul canadian a indicat deja ca nu va fi in masura sa-si respecte angajamentele, asumate de un guvern anterior, si si-a publicat propriile planuri, mai putin ambitioase, potrivit ecologistilor.

Dar, in virtutea unei legi adoptate datorita uniunii a trei partide din opozitie, el este obligat sa-si prezinte planurile anuale Parlamentului si sa evalueze reducerile de GES care decurg din masurile anuntate in aceste proiecte.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.