Gunoaiele de la sate, stranse cu bani din ecotaxa

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si membrii Comisiei de administratia, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor au convenit ieri asupra unor modificari ale Ordonantei de Urgenta privind taxa pentru pungile de plastic.
gunoaie
Sulfina Barbu, in calitate de presedinte al Comisiei de administratie, i-a propus demnitarului ca o parte din sumele incasate din ecotaxa sa fie directionate catre infrastructura pentru colectarea deseurilor din mediul rural, infrastructura ce s-ar afla departe de standardele necesare.

Daca la aceasta propunere a fost receptiv, Nemirschi a respins insa ideea ca ministerul pe care il conduce sa isi asume responsabilitatea in ceea ce priveste criteriile care stabilesc caracterul biodegradabil al pungilor.

„Acest lucru nu cade in sarcina ministerului. Exista un laborator specializat pentru asa ceva”, a spus Nemirschi, citat de NewsIn.

La randul sau, vicepresedintele Comisiei de administratie, deputatul PSD Mircea Dusa, a cerut ca in modificarile ce vor fi aduse ordonantei sa fie precizat fara echivoc cine incaseaza taxa, producatorul sau furnizorul.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *