Care sunt secretele care ne feresc de cancer

Care sunt secretele care ne feresc de cancer
Care sunt secretele care ne feresc de cancer
Care sunt secretele care ne feresc de cancer

Cancerul este o boala letala a acestor vremuri si reprezinta una dintre cele mai mari temeri ale omului modern. Aceasta afectiune teribila ar putea fi evitata prin respectarea unor principii esentiale ale unei vieti echilibrate.

Orice om care vrea sa fie sanatos trebuie sa cunoasca faptul ca soarele aduce numeroase beneficii sanatatii corpului, scrie Fox News. In piele se gaseste vitamina D, care este activata dupa expunerea la soare, dupa ce asupra ei actioneaza razele ultraviolete.

Printre formele de cancer care pot fi evitate astfel se numara cel la colon si cancerul mamar.

Cercetatorii americani din San Francisco au descoperit faptul ca oamenii care au mai multa vitamina C in sange nu aveau in corp bacteria H. pylori. Aceasta bacterie este cea care cauzeaza ulcerul gastric si poate determina aparitia cancerului la stomac.

Expertii mai spun ca cei in varsta de peste 50 de ani trebuie sa stie ca o analiza precum colonoscopia este esentiala pentru monitorizarea starii lor de sanatate.

Cancerul colorectal reprezinta in acest moment una dintre cauzele majore de moarte in zilele noastre. In urma efectuarii unor teste s-a constatat ca actualele metode nu sunt eficiente in depistarea cancerului, iar colonoscopia ramane cel mai sigur mijloc de depistare a acestei maladii.

Alte studii au indicat faptul ca broccoli ne ajuta sa evitam mai multe forme de cancer, printre care se gasesc cel ovarian, pulmonar, al vezicii urinare si cancerul colorectal.

Expertii spun ca pregatirea mancarii la abur timp de trei minute, cand este vorba despre aceasta leguma, va mari puterea unui compus pe care ea il contine, sulforafanul.

Acesta lupta impotriva tumorilor maligne, astfel incat gatirea acestei legume la microunde nu este recomandata pentru ca elimina antioxidantii din aceasta leguma foarte sanatoasa.

Trebuie sa mai stiti ca daca preferati sa mancati multa paine alba, aceasta are o incarcatura glicemica ridicata. Painea alba poate cauza si cancer colorectal, se arata intr-un studiu al specialistilor de la Harvard.

Se recomanda, de asemenea, evitarea pastelor fainoase albe si a cartofilor, pentru a limita efectele negative asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *