Românii sunt printre cei mai mode?ti consumatori de carne din Europa

O portie de carne de miel, “vedeta” mesei de Paste, asigura 30% din necesarul zilnic de zinc, mineral important pentru dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor si pentru intarirea sistemului imunitar.carne de miel

Deoarece contine carnitina, un aminoacid esential, intalnit destul de rar la alte alimente, carnea de miel asigura organismului energia de care are nevoie si inlatura starea generala de oboseala.

“De altfel, acest tip de carne este o sursa importanta de proteine, de aceea este necesara copiilor si tinerilor aflati in perioada de crestere, dar si persoanelor subponderale, in cura de ingrasare. In plus, aceasta imbunatateste activitatea splinei si rinichilor si este o sursa usor asimilabila de fier”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si biochimie.

Deoarece contine o cantitate ridicata de grasime, nu este recomandat sa consume carne de miel cei care au probleme cu valorile colesterolului.

Copiii si persoanele care sufera de tulburari digestive ar trebui, de asemenea, sa manance cantitati reduse de carne de miel, pentru ca in compozitia ei se gasesc tesut colagenic si purine, substante care ingreuneaza
digestia.

Reteta saptamanii

Cotlete de miel cu coriandru
Timp de preparare: 70 de minute
Calorii: 300/portia
Ingrediente: 6 cotlete de miel, 2 dovlecei, 2 morcovi, 2 cartofi, 100 g mazare, 2 fire de praz, o lingurita de coriandru, 100 ml ulei, o legatura de patrunjel, o lamaie.

Preparare: Ungeti cotletele cu ulei si puneti-le intr-o tava adanca unsa cu ulei, alaturi de zarzavat. Adaugati restul de ulei, o ceasca de apa si zeama de lamaie. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti friptura la foc potrivit pana cand carnea este rumenita. Se asezoneaza cu patrunjel.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here