Casa Eco, varianta de a scapa de facturile lunare

Casa Eco, varianta de a scapa de facturile lunare

Casa Eco este o locuinta independenta de sursele de energie conventionale si este construita din lemn sau cofraje termoizolante din polistiren. Ea include, sistem solar pentru incalzire si apa calda, sistem solar fotovoltaic pentru energie electrica, sistem micro-eolian sau micro-hidroenergetic, o putere instalata de 1 kW si iluminat cu becuri economice si led-uri SMD.

Pretul unei astfel de case porneste de la 25.000 euro la cheie (250 euro/ mp construit).

Pentru o casa de aproximativ 100 mp (incalzire si apa calda, 2-4 persoane, 2 camere, 2 bai, living, bucatarie), sistemul solar asigura o temperatura ambientala intre 18 si 21grade Celsius (in functie de izolatia casei) si o temperatura a apei calde intre 40 si 60 grade Celsius. In aces caz instalatia completa (inclusiv traseele de apa calda, apa rece, tur-retur si calorifere) costa 4.200 euro. Pentru o casa de 50-60 mp, intreaga instalatie si sistemul solar costa intre 1.800 si 2.600 euro.

Pentru iluminat (12V, CC) cu becuri economice si led-uri SMD si consumatori (220V, AC) pe baza de panouri solare fotovoltaice, pretul este intre 2,5 si 6 euro/watt iar in cazul unui sistem micro-eolian sau micro-hidroenergetic, pretul incepe de la 1 euro/watt.

Casele sunt fabricate in Maramures de Fascyno Impex, firma care ofera o garantie de 5 ani pentru panourile solare presurizate (inclusiv cele fotovoltaice, sistemul eolian si micro-hidro) si intre 2 si 5 ani pentru boiler si anexe.

Trebuie mentionat faptul ca Sistemele cu panouri solare au un randament garantat de 100% in perioada aprilie-septembrie, iar intre lunile octombrie si martie, un randament garantat de 40%.

Detalii suplimentare despre casele eco puteti obtine de pe site-ul fascyno.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *