„Casa verde” merge bine

0
476
Laszlo Borbely: “Cele mai multe cereri sunt depuse din judeţele Transilvaniei, dar şi Suceava stă foarte bine, pentru că are 440 de cereri”
Laszlo Borbely: "Cele mai multe cereri sunt depuse din judetele Transilvaniei, dar si Suceava sta foarte bine, pentru ca are 440 de cereri"

Timisenii sunt din ce in ce mai interesati de bunastarea mediului inconjurator. Mai ales daca pot face si economie atunci cand sunt ecologisti. Asta demonstreaza ultimele date transmise de reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului in ceea ce priveste programul Casa Verde. In contul institutiei au mai ramas putin peste 400 de mii de lei disponibili pentru timisenii care doresc sa isi instaleze sisteme de energie regenerabile anul acesta pe banii statului.

Pana la finalul lunii octombrie peste 450 de oameni au depus dosare la Agentia pentru Protectia Mediului din Timis pentru a se inscrie in programul „Casa verde”. Deocamdata autoritatile au aprobat 71 dintre dosare. Solicitantii vor primi de la bugetul de stat intre 6 si 8 de mii de euro pentru a-si instala sisteme de producere de energie verde. Programul a demarat in luna iulie 2010, iar Guvernul a alocat judetului Timis aproape 3.5 milioane de lei. Pana acum peste 85% din suma a fost epuizata. Timisenii mai pot depune actele necesare finantarii pana la terminarea fondurilor. Oricine poate aplica la programul „Casa verde” daca este proprietarul cladirii unde urmeaza sa se instaleze sistemul de energie si daca nu are datorii la bugetul de stat sau local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.