Casa Verde, tot mai interesanta pentru clujeni

Casa Verde, tot mai interesanta pentru clujeni

Cateva sute de persoane au solicitat anul trecut ajutor din partea statului prin programul „Casa Verde”, care prevede instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila. Cei mai multi dintre clujeni au optat pentru panouri solare, dar si centralele ecologice au avut trecere buna.

De la inceputul lunii iulie 2011 si pana la sfarsitul anului trecut, peste 580 de persoane si-au depus dosarele pentru a beneficia de fonduri in vederea instalarii de sisteme de incalzire care folosesc energie curata. Dintre toate acestea, numai 39 de dosare au fost analizate, din care 33 au fost aprobate si doar sase respinse. Restul dosarelor urmeaza sa fie analizate in acest an. Din numarul total de solicitari, 471 au fost pentru panouri solare, 102 pentru centrale si 13 pentru pompe de caldura (o solicitare poate sa includa si mai multe sisteme). Suma totala a fondurilor solicitate a fost de 3,5 milioane de lei.

Relevante sunt, insa, cifrele pentru anul 2010. Astfel, din iunie 2010 pana la sfarsitul aceluiasi an au fost depuse 554 de dosare, din care 433 au fost aprobate si 121 au fost repinse. In acel an au fost facute solicitari pentru 430 de panouri solare, 94 de centrale si 30 de pompe de caldura. Pentru judetul Cluj, valoarea totala a fondurilor a fost de 3,4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *