Energia solara ajunge mai greu la Arad

Energia solara ajunge mai greu la Arad

Metodologia de aplicare a legii energiilor regenerabile este ambigua, iar investitorii interesati de Arad sunt in asteptare.
Ceea ce parea salvarea aradenilor de la monopolul impus de Enel in materie de energie electrica nu mai pare atat de aproape. Desi, la nivelul judetului nostru, sunt in derulare mai multe proiecte de realizare a unor parcuri fotovoltaice care urmeaza sa se intinda pe zeci de hectare, proiectele au cam stagnat in ultimul timp.

Specialistii spun ca de vina ar fi metodologia ambigua de aplicare a legii energiei regenerabile. „Avem foarte multi investitori din Germania, Cehia si alte tari vest-europene interesati sa investeasca in parcuri fotovoltaice pe raza judetului nostru. Dar, in ultimele luni, avantul acestora pare sa fi scazut. Am purtat mai multe discutii cu ei si se pare ca legea interpretabila este de vina”, ne-a declarat Cornel Secianschi, expert in energie electrica.
Abia la anul

Investitorii au depus mai multe cereri prin care solicita informatii suplimentare si lamuriri legate de metodologia legii energiilor regenerabile si, odata ce vor primi raspunsurile, vor continua programele demarate in judetul Arad. „Interesul investitorilor pentru judetul nostru este foarte mare. Ar fi pacat sa pierdem aceste posibilitati de creare a parcurilor fotovoltaice si, implicit, a unor locuri de munca. Totusi, eu cred ca problemele vor fi solutionate imediat dupa inceperea anului 2012”, a concluzionat Secianschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *