Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, si-a deschis portile

Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, si-a deschis portile
Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, si-a deschis portile

Casa Vlasia, primul sistem ecorezidential din Romania, si-a deschis portile la doar 30 de km de capitala, la liziera Padurii Snagov. In mijlocul naturii se reunesc hanul, agricultura eco, ferma si ansamblul rezidential pentru a oferi un stil de viata sanatos. Complexul a fost dezvoltat de Valentin Bitoiu, un om de afaceri din segmentul imobiliar, in urma unei investitii de 15 milioane de euro. Dezvoltat in doua etape, Casa Vlasia include in acest moment un han si o ferma si urmeaza sa se extinda in 2014 cu un ansamblu rezidential format din 200 de case.

Cele 35 de hectare pe care este asezat proiectul integreaza o ferma compusa dintr-o plantatie de vita de vie, gradini de legume, livezi, un lac artificial si animale domestice, precum si un han cu 35 de camere. In cadrul hanului se regasesc sali pentru evenimente si o crama unica in Romania multumita umiditatii naturale produse de fantana adapostita in interior. Un sommelier le poate spune vizitatorilor povestea vinului de la Casa Vlasia, in timp ce un chef priceput transforma in bucate traditionale cele mai gustoase ingrediente obtinute chiar din interiorul fermei.

“Casa Vlasia este o provocare pentru piata din Romania. Este un loc nascut din dragostea noastra pentru frumos, liniste, mancare sanatoasa si relaxare in natura. Prin han, am creat aproape de capitala locul ideal pentru o evadare din aglomeratia urbana. Raspundem astfel preocuparii oamenilor pentru lucrurile naturale si de calitate. Iar cei care doresc sa ramana la noi, vor avea de anul viitor la dispozitie si ansamblul rezidential. Hanul Vlasia se adreseza atat publicului larg, doritor de experiente placute in inima naturii, cat si companiilor in cautare de locuri noi pentru evenimente. Cred ca avem toate ingredientele potrivite: un circuit natural, acces usor si rapid, preparate traditionale cu ingrediente naturale si imbinarea perfecta intre un stil de viata sanatos si confortul utilitatilor moderne”, a declarat Valentin Bitoiu, dezvoltatorul Casa Vlasia.

Casa Vlasia este un exemplu de cum poti reinventa traditionalul romanesc: intregul proiect se inscrie in ideea de traditional romanesc, reinterpretat in cheie moderna (hanul, casele, ferma, meniul restaurantului). Cheia moderna a proiectului imbina relaxarea in mijlocul naturii cu confortul urban. Casa Vlasia a creat spatii pentru activitati sportive, o biblioteca, un loc de joaca pentru copii, o piscina si un teren de volei si fotbal.

Grija pentru natura si pentru crearea unui sistem 100% natural merge pana la cele mai mici detalii. Gazonul are proprietati speciale, iar pentru a asigura animalelor o hrana bogata, vita de vie si gradinile au fost gandite special pentru a permite recolte ecologice. Pentru incalzire este folosita biomasa nepoluanta, cu pierderi reduse de caldura, iar cenusa rezultata se foloseste pe post de ingrasamant. Ferma de animale ajuta de asemenea sa fertilizeze pamantul fara sa foloseasca substante nesanatoase. Acest ciclu natural ofera echilibrul sustenabilitatii si avantajele independentei de comertul alimentar modern.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *