Cat costa metrul patrat de casa de panouri de lemn, tip sandwich

Cât cost? metrul p?trat de cas? de panouri de lemn, tip sandwich
Cat costa metrul patrat de casa de panouri de lemn, tip sandwich
Cat costa metrul patrat de casa de panouri de lemn, tip sandwich

Romanii au inceput sa se gandeasca serios, atunci cand vor sa isi construiasca casa, si la varianta unei locuinte din lemn. Principalele avantaje ale cumpararii unei case de lemn sunt pretul mai mic, o izolare termica si fonica mai buna, precum si timpul mai mic de constructie.

Casa construita pe tehnologie americana, din panouri de lemn Din lemn se pot construi case moderne Casa construita pe tehnologie americana, din panouri de lemn Din lemn se pot construi case moderne

O casa la cheie, de 100 de metri patrati desfasurati, costa pana in 40.000 de euro.

„Pretul unei constructii din panouri din lemn, tip sandwich, este de 515 dolari metrul patrat construit”, a spus pentru RomaniaTV.net, Stefan Lipovicianu, administratorul firmei Drummond Construction Arhitecture si al site-ului caseieftine.ro, adaugand ca lumea a inceput sa fie interesata din nou de casele de lemn, dupa momentul crizei financiare, cand vanzarile au mai stagnat.

Pretul poate fi mai mare, in functie de complexitatea proiectului, precum si de calitatea finisajelor. La constructia unei case din lemn trebuie sa lucreze doua echipe, una pe teren, alta in atelier. Dupa ce structura din lemn este gata, casa este montata in atelier, dupa care se demonteaza si se transporta cu masina la locul de montaj.

„Casa este montata in atelier, se demonteaza, dupa care este numerotata fiecare componenta, ca un joc de puzzle, pentru a o putea monta la locul de constructie”, a subliniat Stefan Lipovicianu.

O astfel de casa, de aproximativ 100 de metri patrati are un timp de constructie de maxim doua luni. „De la data eliberarii autorizatiei de constructie, casa va fi gata in doua luni, cu tot cu fundatie, acoperis si finisaje”, a precizat Stefan Lipovicianu, adaugand ca o astfel de casa are o rezistenta mai mare la cutremur, o izolare fonica mai buna decat cea a constructiei clasice, precum si costuri reduse in exploatare.

„Un alt avantaj pentru cei care vor sa isi cumpere o casa de lemn este elasticitatea acestui material, care nu permite aparitia fisurilor in pereti, amortizeaza vibratiile si absoarbe undele seismice”, a explicat pentru RomaniaTV.net, Ciprian Ana, administratorul Policons Group. Dezavantajul este acela ca podelele trebuiesc izolate fonic.

„Daca ai copii si sar pe podea, mai ales la etaj, dusumeaua trepideaza si scoate zgomot”, a amintit Ciprian Ana.

La exteriorul casei construite pe tehnologie americana, cu panouri tip sandwich, se aplica panouri OSB, dupa care se monteaza panourile din polistiren, peste care se aplica tencuiala. Panourile din polistiren, ca la orice tip de constructie, au rolul de a izola termic cladirea. Un alt dezavantaj, la care se pot gandi cei mai reticenti, este faptul ca o astfel de casa arde mai repede.

„Acest dezavantaj poate fi rezolvat prin ignifugarea constructiei”, a amintit Stefan Lipovicianu. Cei care prefera o casa cu un aspect mai rustic pot apel la varianta casei de lemn masiv.

Pretul la acest tip de casa, care se preteaza mai mult pentru locuinta de vacanta, variaza in functie de grosimea barnelor. Potrivit alpinhouse.ro, cea mai ieftina varianta casa din lemn calibrat rotund, la cheie, costa 300 de euro metrul patrat, iar barnele vor avea o grosime de 160 de mm. Cea mai scumpa varianta, cu barnele cele mai groase, de 300 de mm, are un pret de 500 de euro metrul patrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *