CCIA Timis certifica experienta fermierilor in agricultura ecologica

0
514
Aproape 15.000 de hectare de teren din Suceava, lucrate în sistem ecologic
CCIA Timis certifica experienta fermierilor in agricultura ecologica
CCIA Timis certifica experienta fermierilor in agricultura ecologica

Pentru prima data in Timisoara, in perioada 21-24 martie 2015, se va desfasura cursul acreditat de Agricultura Ecologica. Sesiunea de formare este organizata de agentia de training Creative Business Management in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Cursul dureaza patru zile si are urmatoarea structura:

MODUL 1 Principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare

In prima zi de curs, participantii vor invata de la lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV,principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare.

MODUL 2 Cresterea animalelor in sistem ecologic

A doua zi vei continua cu cresterea animalelor in mod ecologic. Modulul va fi sustinut de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania – BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic.

MODUL 3 Conditii de certificare a fermelor ecologice. Etichetarea produselor ecologice

In cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Caldararu, va prezenta conditiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice, relatia cu furnizorii si procedura de export.

MODUL 4 Vizita la o ferma ecologic

In ultima zi de curs, participantii vor face o vizita la una dintre cele mai cunoscute ferme ecologice din zona. Cursantii vor discuta despre tehnologii de productie, metode de fertilizare si tipuri de culturi si vor beneficia de indrumari si sfaturi de la un fermier cu experienta in agricultura ecologica.

Cine sunt vorbitorii si lectorii?: Trainerii sunt specialisti in domeniu, cu o vasta experienta in sustinerea si promovarea agriculturii ecologice, de la tehnici de aplicare a legislatiei in domeniu, pana la certificare si gestionarea unei ferme propiu-zise: Ing. Viorica Boboc-Presedinte Asociatia Bioavirom, Prof. Maria Toader-Prof. UASMV si Aurelia Caldararu, consultant independent.

Cat va dura Cursul?: Programul de formare se va derula pe perioada a 4 zile, programul zilnic fiind 10.00 – 17.00

Care sunt costurile?: Taxa de instruire este 800 lei* si include toate costurile (taxa curs, taxa examen ANC, bufet gustari si transport ferma in ultima zi de curs). Participantii vor primi, in urma unui examen de specialitate, un certificat de absolvire pentru ocupatia de „Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Certificatul este emis de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

Cursul este scutit de plata TVA, conform OU129/2000 republicata

Unde se desfasoara cursul?: Centrul Regional de Afaceri Timisoara, B-dul Eroilor de la Tisa nr.22.

Cum puteti afla mai multe despre acest curs?: Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0256 490 771, 0256 490 772, Rafaela Colban – consultant cameral.

Cum va puteti inscrie la curs?: Inscrierea se face prin solicitarea si completarea fisei de inscriere si trimiterea acesteia prin fax la numarul 0256 490 311 sau prin e-mail pe adresa: [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.