CE a luat masuri impotriva Bulgariei si Poloniei, care au permis constructii in arii protejate

0
463

Comisia Europeana a luat masuri impotriva Bulgariei si Poloniei, care au esuat in realizarea unor analize adecvate ale impactului unor proiecte de constructii in arii protejate, a anuntat joi institutia europeana.zona protejata

„Natura 2000 – reteaua europeana de arii protejate – este cruciala pentru suprvietuirea pe termen lung a speciilor si habitatelor cele mai vulnerabile si mai amenintate cu disparitia. Reteaua ajuta la stabilirea unor ecosisteme sanatoase. De fiecare data cand un sit este afectat, este esential sa prevenim ori sa reducem orice impact si cer Poloniei si Bulgariei sa se conformeze”, a declarat comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas.

In acelasi comunicat, Bruxelles-ul precizeaza ca a inchis un caz impotriva Germania, care dura de mai multa vreme, referitor la desemnarea de situri speciale de protectie a pasarilor.

Pe 8 octombrie, CE a deschis Romaniei proces la Curtea Europeana de Justitie (CEJ) pentru ca nu a desemnat suficiente zone avifaunistice si spatii de interes comunitar, iar CEJ va examina cererea Bruxelles-ului si va cere explicatii Romaniei. Autoritatile romane sunt optimiste ca vor putea solutiona problema inca din acest an.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.