Agent Green il critica pe ministrul propus la Agricultura fiindca este favorabil organismelor modificate genetic

0
429

Organizatia neguvernamentala Agent Green este multumita ca parlamentarii au votat impotriva numirii lui Adrian Radulescu pentru postul de ministru al Agriculturii deoarece acesta este un fan declarat al organismelor modificate genetic (OMG), potrivit unui comunicat. Agent Green

In timpul audierilor din Parlament, Adrian Radulescu a declarat ca este un fan al culturilor de plante modificate genetic, desi conform sondajelor de opinie 67% dintre romani resping astfel de organisme din farfurii, se arata in comunicat.

„Am crezut ca nu aud bine cand l-am auzit pe domnul Radulescu la audieri pronuntandu-se atat de vehement in favoarea culturilor de plante modificate genetic care conform sondajelor sunt respinse de romani. In prezent nu se justifica punerea in pericol a agriculturii ecologice pentru care Romania are un potential de productie urias si o sansa de a se afirma pe piata europeana”, a spus Lucia Varga, membra a Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, citata in comunicat.

De altfel, si fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, a accentuat ca „votul colegilor mei in privinta domnului Radulescu a fost unul corect”.

„In 2008 cand am fost ministru la mediu si am incercat sa interzic porumbul modificat genetic, m-am blocat la ministerul agriculturii, unde domnia sa era director de cabinet al ministrului. Daca ar fi ajuns ministru nu se mai putea face nimic pentru a stopa expansiunea OMG si pentru a salva celelalte forme de agricultura”, a afirmat Korodi.

„Mi se pare un gest exagerat sa te declari fan al OMG, cand Europa spune ‘nu’ acestor culturi si cere tot mai mult produse ecologice, la care Romania poate fi lider. Sper ca viitorul ministru al agriculturii va observa ca OMG nu poate coexista cu agricultura conventionala si ecologica si ca se va uita acolo unde profitul agricol se intalneste cu productia durabila si sanatoasa”, a mai spus Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara din Parlamentul European.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.