Statia de epurare din Harghita va fi oprita pentru modernizare

0
340

Raul Olt va fi poluat cu dejectii cel putin trei saptamani de acum incolo. Modernizarea statiei de epurare din Miercurea Ciuc nu va mai permite curatarea apelor reziduale. In plus, exista pericolul raspandirii unor boli infectioase si al infestarii izvoarelor de apa potabila.statia de epurare

Dupa aproape 30 de ani, statia de epurare a intrat in modernizare astfel ca apele uzate ajung acum direct in Olt.

„Poluarea raului Olt in aceasta perioada este inevitabila. Evacuarea apelor uzate insuficient epurate conduce la poluarea pe un sector de circa 15 kilometri”, a precizat inginer sef Darvas Janos, SGA Harghita.

Poluarea Oltului si disconfortul locuitorilor din zona sunt inevitabile.

„Duce la cresterea materialelor organice, la eutrofizarea Oltului, poate sa duca la transmiterea unor boli infectioase si poate, prin infiltrare in straturile subterane, sa aiba influenta si asupra apelor potabile din zona”, a declarat Both Jozsef, Agentia pentru Protectia Mediului Harghita.

Sefii statiei de epurare incearca sa reduca efectele negative.

„Noi speram ca odata cu pornirea progresiva a treptei biologice sa se imbunatateasca”, a spus Bogati Csaba, director tehnic Harviz.

Statia de epurare va fi repornita la sfarsitul lunii noiembrie dar la capacitate redusa. Lucrarile de modernizare costa trei milioane de euro si vor fi finalizate abia in februarie anul viitor. Abia atunci apele reziduale vor fi purificate in proportie de 95 la suta si vor ajunge mai curate in Olt.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.