Ce spun etichetele si ce trebuie sa intelegem noi

magiunMulti oameni fac presupuneri gresite in momentul cand citesc etichetele produselor pe care vor sa le achizitioneze. De exemplu, daca gasim cuvantul „organic” pe eticheta, tindem sa credem ca toate ingredientele au fost crecute sau produse in mod natural.
Din nefericire nu este intotdeauna adevarat, si nu trebuie sa luam prezentarea ingredientelor ca atare.

Produs Organic

Ce inseamna mai exact organic? Acest lucru depinde de procentul de „organic” pe care il prezinta eticheta. Daca ambalajul ne spune ca alimentul este „organic”, inseamna ca 95 % din ingrediente sunt crescute organic, iar restul de 5 % sunt pesticide sau chimicale. Daca pe ambalaj intalnim expresia „realizat cu ingrediente organice”, atunci inseamna ca cel putin 70% din ingrediente sunt organice. Singurul mod de a achizitiona produse pur organice sunt cele pe care scrie „100% organic”.

Natural, desigur

Daca vedem pe eticheta cuvantul „natural”, tindem sa credem ca este un aliment sanatos. Nu neaparat. De fapt, nu exista o regula care sa spuna cine poate si cine nu poate sa puna cuvantul „natural” pe pachetele lor, cu exceptia industriei carnii. Deci cand mai gasiti acele prajiturele „naturale”, ganditi-va de doua ori inainte sa le cumparati, si mai bine faceti unele acasa.

Proaspat?

Daca mergem la o bacanie si vedem scris mare „proaspat copt” pe paine, inseamna de fapt ca produsul este proaspat pana la data expirarii.

Deci cand megreti la cumparaturi, uitati-va cu atentie la ce scrie pe etichete si veti intalni adevarate jocuri de cuvinte. Nu va lasati pacaliti!

Sursa: www.consumersavvytips.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *