Vantul – sursa de electricitate

Energia eoliana poate fi cheia catre o revolutie de energie curata: un nou studiu arata ca energia eoliana ar putea acoperi nevoile mondiale de energie pentru mult timp de acum inainte.

Vantul - sursa de electricitate

Pentru a estima capacitatea Pamantului, cercetatorii au impartit initial globul in arii de aproximativ 3.300 de km2 si au supravegheat si inregistrat viteza vantului la fiecare 6 ore. Si-au imaginat mori de vant cu turbine de 2,5 megawati in jurul lumii, dar au luat in calcul si posibilitatea a inca 3.6 megawati  de la alte mori amplasate pe tarm.

Folosind acest criteriu, cercetatorii au aflat ca energia eoliana nu numai ca ar acoperi necesitatile energetice de pe intreg globul, dar ar putea si furniza o cantitate de 40 de ori mai mare decat consumul total global al Pamantului.

Intorcandu-ne acum atentia asupra celor mai mari producatori de carbune din lume, China si Statele Unite ale Americii, cercetatorii au realizat ca aceeasi energie eoliana ar putea suplini activitatea acestora.

“Dezvoltarea energiei eoliene in China ar permite o crestere a resurselor energetice de 18 mai mare decat consumul raportat inn 2005”, spun acestia. “Aproximativ 89% din totalul energiei produse ar putea fi obtinut din instalarea morilor de vant de pe tarm. Potentialul energiei eoliene din Statele Unite este si mai mare, de 23 ori mai mare decat actualul consum de electricitate.”

Extrapoland viziunea cercetatorilor la primii 10 producatori de carbune din lume, Rusia, Canada si Statele Unite au cea mai mare capacitate de producere a energiei eoliene. Totusi, construirea acestor zone de producere de energie este costisitoare din cauza faptului ca sunt foarte departe de oras. Plus de asta, comunitatea ar putea avea ceva impotriva instalarii morilor de vant pe spatiile urbane. Cu toate acestea, este foarte clar faptul ca energia eoliana ar putea contribui semnificativ la satisfacerea cererii de electricitate.

Sursa: www.mongabay.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente