Ce trebuie sa stiti daca vreti un hamster pitic rusesc

Pe langa faptul ca sunt mai mici decat hamsterii aurii sau sirieni, masculii ajungand doar pana la 8 cm la maturitate, hamsterii pitici rusesti sunt cea mai raspandita specie de hamster hamster_pitic_rusesc.jpgpitic intalnita in captivitate. Culorile lor variaza de la negru, bej satinat, cu picatele, cu pete, de culoarea opalului pana la alb sau albastru.

Fiind niste animalute foarte sociabile, adora sa traiasca in perechi sau in grupuri mici. O mare parte din timp si-l petrec jucandu-se, deci, daca auziti o multime de chitaituri nu va alarmati, acest lucru este normal la ei. Nu interveniti in acesta joaca a lor, pentru ca, in caz contrar, exista posibilitatea sa ii vedeti batandu-se cu adevarat.

Un alt punct care trebuie avut in vedere in conditile in care decideti sa achizitionati hamsteri pitici este cusca, care trebuie sa aiba gratii foarte dese, iar podeaua trebuie sa fie acoperita cu un strat gros de rumegus sau talas. In cusca puteti pune crengi sau ramurele. Le plac foarte mult sulurile de hartie igienica folosite drept ascunzatori si rotile pentru miscare. Hrana lor este compusa din amestecuri de cereale si seminte, avand ca preferinta semintele de floarea soarelui. Apa este esentiala pentru ei, deci nu va lasati amagiti de necunoscatori. Hamsterii beau apa, au nevoie de apa ca orice fiinta vie.

Daca decideti sa achizitionati hamsteri, fie luati de la inceput o pereche sau un grup, fie luati unul singur, dar nu ii mai aduceti inca un partener dupa un timp, pentru ca nu se vor intelege si atunci joaca se va transforma in bataie.

Totusi daca aveti in cusca o pereche mixta trebuie sa fiti constienti ca nu va trece mult timp si cusca se va umple de pui. Perioada de gestatie este de obicei in jur de 21 de zile, dar poate varia de la 16 la 30 de zile. In toata aceasta perioada masculul nu trebuie indepartat, el ajutand femela la nastere si la cresterea puilor. Nici roata de miscare nu reprezinta un pericol, femela facand foarte des miscare pentru a-si intari musculatura pentru nastere.

La inceput, puii sunt orbi si fara par, dar au dinti si mustati. Blana apare la 6-8 zile, iar ochii se deschid la 14 zile. Hrana solida va fi acceptata de la 9 zile. Tot la aceasta varsta varsta puii incep sa se plimbe prin cusca. La 18-21 de zile ei sunt independenti, iar la 30 de zile sunt deja apti pentru inmultire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *