CE: Unda verde pentru cartofi si porumb MG

0
406
Cartofii mari, pericol pentru sănătate. Bombe alimentare pline cu nitriţi şi nitraţi

Comisia Europeana a autorizat cultivarea in Uniunea Europeana a unui soi de cartof modificat genetic (Amflora, dezvoltat de compania germana BASF) si importul a trei tipuri de porumb transgenic, dar ar putea lasa statelor membre decizia privind acceptarea acestora pe propriul teriroriu.cartofi oMG

Cartoful Amflora a fost aprobat, dupa aproximativ sapte ani de dezbateri, pentru utilizare industriala (de ex, pentru productia de hartie) sau pentru hrana animalelor, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.

Cele trei tipuri de porumb modificat genetic, apartinand americanilor de la Monsanto, au fost aprobate pentru hrana, import si procesare, dar nu si pentru cultivare. Reactia ecologistilor, care critica de multi ani tehnologia genetica nu s-a lasat asteptata. Ei au acuzat Comisia Europeana ca ignora in mod deliberat riscurile reprezentate de organismele modificate genetic pentru oameni, animale si mediu.

Potrivit CE, ar putea ramane la latitudinea guvernelor statelor membre decizia de a permite cultivarea acestor organisme pe teritoriile tarilor respective. Un anunt in acest sens va fi facut, de la Bruxelles, in vara acestui an.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.