Cea mai recenta inovatie pe piata mansardelor: fereastra de mansarda cu motor solar

Cea mai recenta inovatie pe piata mansardelor: fereastra de mansarda cu motor solar

Compania VELUX lanseaza pe piata din Romania prima fereastra de mansarda din lume cu motor solar. Datorita mecanismului inovator, noul tip de fereastra de mansarda consuma ZERO energie electrica. Produsele vor ajunge in magazinele din tara noastra la mijlocul lunii aprilie.

Datorita pozitionarii la polul superior al unei cladiri, mansarda are avantajul ca poate capta, prin ferestrele de mansarda, razele solare venite din toate directiile, in orice moment zilei. In plus, ferestrele sunt adevarate receptoare ale luminii naturale, aducand intr-un spatiu cu cel putin 50% mai multa lumina naturala decat ferestrele verticale.

Mecanismul de functionare a ferestrelor de mansarda VELUX cu motor solar este simplu si usor de adaptat chiar si ferestrelor care nu beneficiaza inca de acest sistem. Energia captata prin celula se stocheaza in permanenta in baterie iar cand butonul telecomenzii este actionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie si deschide fereastra. Astfel, chiar si in zilele cele mai intunecate, fereastra se poate deschide. Mai mult decat atat, in cazul in care ploua si fereastra a fost uitata deschisa, un senzor special o va inchide automat dupa caderea primilor stropi de ploaie. Actionarea ferestrei se face printr-o telecomanda care ii confera utilizatorului libertate deplina de control: programarea orelor de deschidere sau inchidere, deschiderea ferestrelor pe rand sau simultana, independenta fata de orice sursa de energie electrica.

In plus, toate ferestrele de mansarda VELUX cu clapeta de ventilare actionata manual[1] pot beneficia de acest nou sistem cu ajutorul unui kit de operare cu motor solar. Kitul este ideal, in special in cazul mansardelor finalizate si amenajate, deoarece nu necesita niciun fel de cabluri de alimentare sau conexiuni la o sursa de curent electric.

Piata mansardelor creste, inovatiile devin tot mai spectaculoase

Aproximativ 42 de milioane de europeni locuiesc la mansarda iar aproape o  treime dintre ei considera ca cel mai bun loc din casa este cel de la mansarda[2]. In ultimii ani, cererea pentru constructii sau amenajari de mansarde a crescut constant, aranjarea unui apartament in spatiul de sub acoperis dovedindu-se o solutie atractiva, in special in oras, unde oamenii se pot bucura de priveliste panoramica, de multa lumina naturala in toate momentele zilei si de intimitate.

Si in Romania se contureaza o tendinta ascendenta a pietei. Tot mai multi romani se arata interesati de crearea unui astfel de spatiu care confera nu doar confort si personalitate dar si mai multa valore proprietatii pe piata imobiliara.  

Fereastra de mansarda VELUX cu motor solar, o premiera mondiala

Dupa crearea primelor ferestre de mansarda din lume actionate manual, precum si a celor electrice, compania VELUX aduce pe piata mansardelor din Romania o noua premiera: fereastra de mansarda cu motor solar.

In fiecare an, soarele produce un surplus de energie care ar putea fi valorificata de 1. 500 de ori mai mare decat consumul real de pe toata planeta[3]. Cu toate acestea, sursele de energie cele mai utilizate continua sa fie carbunii si petrolul. In aceste conditii, marile companii din domeniul constructiilor si cercetarii aduc solutii inovatoare de valorificare a energiei solare. Asa se face ca, pe langa panourile solare, pe piata constuctiilor au aparut noi produse si accesorii care functioneaza pe baza energiei solare, reducand consumul si costurile de functionare si, in acelasi timp, sporind confortul utilizatorilor.

Despre compania VELUX

Prin produsele inventate si dezvoltate de aproape 70 de ani de catre fondatorul companiei VELUX, Villum Kann Rasmussen, contribuim la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Prezenti pe piata din Romania de 13 ani, comercializam cea mai vasta gama de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare si izolare termica, dispozitive de comanda si control.

La nivel de grup, compania VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuintele sustenabile – cunoscuta sub denumirea de Casa Activa – ce presupune construirea de cladiri care produc mai multa energie decat consuma, asigurand in acelasi timp un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.

Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari. In lume, VELUX este unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata, detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *