Spre inaltimile cerului: GE Energy introduce turnuri mai inalte pentru turbine eoliene

Spre inaltimile cerului: GE Energy introduce turnuri mai inalte pentru turbine eoliene

  • Noul model de turn permite cresterea productiei anuale de energie si scaderea impactului turbulentelor

  • In prezent, sunt disponibili piloni cu o inaltime de peste 130 de metri

  • Turnurile mai inalte ofera mai multe optiuni pentru potentiale amplasamente eoliene

SALZBERGEN, GERMANIA – 5 aprilie, 2011 – GE (NYSE: GE) a introdus astazi turnuri mai inalte pentru linia de produse formata din turbine eoliene pe uscat (onshore). Noile turnuri vor permite cresterea productiei anuale de energie (PAE) si marirea numarului de potentiale amplasamente pentru proiecte eoliene. Initial, noile turnuri vor fi oferite pentru seria de 2,5 MW de la GE, inclusiv noua turbina eoliana 2,75-103. Turnurile sunt prevazute cu piloni de peste 130 metri inaltime.

„Ne straduim permanent sa oferim tot mai multa valoare clientilor nostri. Turnul de o inaltime mai mare, care va fi disponibil si pentru noul nostru model 2,75-103, reprezinta o noua etapa la care a ajuns portofoliul nostru de produse revolutionare”, a declarat Stephan Ritter, Director General al GE Renewable Energy Europe. „Datorita inaltimii turnurilor, tot mai multe amplasamente vor deveni atractive pentru instalarea parcurilor eoliene. Aceste noi turnuri ofera mai multa valoare clientilor prin captarea vantului la inaltimi mai mari si prin reducerea impactului turbulentelor, determinand astfel cresterea productiei energetice anuale.”

Noul model de turn va avea o structura hibrida robusta, din beton prefabricat si otel tubular. Aceasta constructie confera echilibrul optim intre valoarea oferita clientului si tehnologia avansata, reducand in acelasi timp si problemele logistice. Noul turn este potrivit in special pentru zonele acoperite de paduri si zonele deluroase predispuse la turbulente de mare intensitate.

Initial, pietele cheie pentru noile turbine eoliene cu turnuri mai inalte produse de GE vor fi Romania, Germania, Scandinavia, Polonia si Canada.

Despre GE

GE (NYSE: GE) este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si media care raspunde celor mai dure provocari la nivel mondial. De la motoare de aeronave si productia de energie la servicii financiare, solutii in domeniul medical si programe de televiziune, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficienta a resurselor naturale. Cu cei peste 90.000 de angajati la nivel global si venituri de 38 miliarde USD in 2010, GE Energy www.ge.com/energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de alimentare cu energie din lume. Diviziile care formeaza GE Energy-GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas-conlucreaza pentru a furniza solutii integrate de produse si servicii in toate sectoarele industriei energetice precum cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare, dar si pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidroelectrica, eoliana, solara, biogazul si alti combustibili alternativi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *