Ceasul Cuc

0
354

Ceasul Cuc este un proiect initiat de Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor, ce a pornit de la viziunea ca educatia pentru dezvoltare durabila este un drept al omului!c7638c95-8490-44f8-be23-a71aad3eba9e.JPG

* Dreptul la educatie
* Dreptul de a face parte din generatia viitoare
* Dreptul la o viata de calitate asa cum exista si astazi

Participarea tinerilor + Pasiune = Miscare Sociala
DAR
Participarea Tinerilor + Pasiune + EDUCATIE = Cheia Schimbarii

Tinerii trebuie adusi in prim planul discutiilor asupra mediului si schimbarilor climatice, intrucat rezultatele oricaror solutii cad pe umarul generatiilor viitoare.

Tinerii trebuie vazuti ca o populatie eficace! Pentru ca acest lucru sa se intample – pentru a implica tinerii – educatia pentru protectia mediului trebuie sa fie asigurata in scolile generale si licee, astfel incat tinerii sa inteleaga despre ce este vorba, care este pericolul si ce pot face ei. Tinerii trebuie sa cunoasca si sa previna impacturile schimbarilor climatice de astazi si totodata trebuie sa incurajeze schimbarile de atitudine si comportament necesare pentru a aduce lumea noastra pe un drum mai bun, durabil.

Educatia este cheia implicarii tinerilor!

Succesul acestui proiect depinde de implicarea si suportul a cat mai multor persoane, dascali, tineri, reprezentanti ai societatii civile si alte persoane care doresc sa schimbe lumea. Printre actiunile ce vor fi desfasurate se numara dezvoltarea de resurse educative precum planuri de lectie pentru activitati scolare, jocuri si experimente pe teme de mediu si drepturile omului.

Mai multe informatii gasiti la www.ceasulcuc.ro si www.aret.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.