Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a fost avizat

0
304
Cum sa iti monitorizezi energia produsa prin panouri solare?
Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a fost avizat

Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism a Primariei Cluj a avizat astazi proiectul de realizare a parcului fotovoltaic Tineretului pe o suprafata de 190 de hectare. In urma cu o luna, urbanistii au dat un aviz de oportunitate pentru investitia estimata la 130 de milioane de euro.

Proiectul parcului fotovoltaic va ajunge pe masa consilierilor locali clujeni care vor da aprobarea finala inainte de autorizatia de construire. Parcul va produce 66 de MW prin panouri solare cu dimensiuni de 90×60 centimetri insiruite in serii paralele de pana la 25 de panouri, potrivit datelor furnizate de proiectantul care a sustinut planurile. Reprezentantii companiei care dezvolta proiectul sunt decisi sa inceapa anul acesta lucrarile.

„Vor fi pastrate toate drumurile si zonele verzi din PUZ-ul initial (Planul Urbanistic Zonal realizat pentru proiectul imobiliar Cartierul Tineretului – n.red.), ba chiar am marit totalul de zona verde ca zona de protectie pentru spatiul tehnic”, a explicat proiectantul.

In nordul parcelei de peste 200 de hectare s-a pastrat o fasie unde ar urma sa poata fi construite locuinte, asa cum s-a decis initial prin intelegerea cu autoritatile locale.

In 2010, Consiliul Local Cluj-Napoca a votat reconversia proiectului imobiliar de 6.000 de locuinte Cartierul Tineretului care trebuia construit pe Dealul Sf. Gheorghe in parc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.