Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a inceput sa livreze energie in reteaua nationala

Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a inceput sa livreze energie in reteaua nationala
Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a inceput sa livreze energie in reteaua nationala

Exploatarea energiei inepuizabile oferite de Soare a inceput in cel mai mare parc fotovoltaic aflat in constructie in Romania.

Panourile solare instalate langa orasul aradean Sebis, pe mai bine de 40 de hectare, produc deja energie, care este livrata in reteaua nationala pentru probe.

Dragos Baghiu, director tehnic de proiect: “Practic, in acest moment furnizam energie in reteaua nationala, dar suntem in perioada de probe, astfel ca livrarea nu este continua, pentru ca se mai fac unele ajustari de natura tehnica. Estimam ca la inceputul anului viitor vom putea livra energie electrica fara intreruperi”.

Reprezentantii investitorului afirma ca prima etapa a proiecului celui mai mare parc fotovoltaic din tara a fost incheiata, iar in etapa a doua se va exinde suprafata acoperita cu panouri solare cu inca 150 de hectare.

Acest lucru se va intampla anul viitor, fiind in curs de obtinere a avizelor de la autoritati. A existat insa si o amanare a demersurilor, din cauza modificarilor legislative aparute in ultima vreme in acest domeniu, mai ales cele referitoare la certificatele verzi, care reprezinta practic o subventie pentru investitorii in energia regenerabila.

Pentru finalizarea parcului de aproape 200 de hectare, investitorii spun ca detin deja resursele financiare. In total, investitia de la Sebis va ajunge la 100 de milioane de euro.

In cativa ani, aradenii ar putea deveni mari producatori de energie regenerabila, avand in vedere numarul mare de proiecte anuntate la autoritati, aproximativ 60 de parcuri fotovoltaice urmand sa fie construite.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente