Cel mai mare parc solar din tara, la Grojdibodu

0
646
Mii de proiecte primesc finanţare pentru încălzire ecologică
Cel mai mare parc solar din tara, la Grojdibodu
Cel mai mare parc solar din tara, la Grojdibodu

Judetul Olt se afla in topul celor mai mari 20 de proiecte solare functionale din Romania, cel mai mare parc fotovoltaic din tara fiind in comuna Grojdibodu. De asemenea, pe locul patru, in acest clasament, se afla o investitie asemanatoare de la Corabia.

Cel mai mare parc solar din Romania este amplasat in judetul Olt, la Grojdibodu, unde compania Energias de Portugal a impanzit o suprafata egala cu cea a 30 de terenuri de fotbal cu un proiect de 9,9 MW, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 15,4 milioane de euro. La Corabia, firma Corabia Solar are o investitie de 10,9 milioane de euro, parcul solar de aici dezvoltand 7 MW.

In total, cele mai mari 20 de proiecte solare puse pana acum in functiune au atras investitii de circa 127 de milioane de euro si au transformat o comuna de care nimeni nu auzise din Olt, intr-o zona cautata atat de antreprenori locali, cat si de companii energetice de talie mare.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului (AMP) Olt, parcurile fotovoltaice din judet se intind pe aproape 1.000 de hectare, iar numarul celor care se prezinta pentru a solicita aprobari in acest sens se mentine constant in crestere. Pana la ora actuala, nu mai putin de 71 de firme au solicitat obtinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protectiei mediului pentru centralele electrice fotovoltaice.

„Pana in acest moment, APM Olt a emis 16 autorizatii de mediu pentru desfasurarea activitatii de producere a energiei electrice si 45 de decizii ale etapei de incadrare pentru proiectele de centrale electrice fotovoltaice. Alte zece documentatii tehnice se afla in diverse stadii de obtinere a documentatiilor necesare derularii acestei activitati. Suprafata totala a parcurilor fotovoltaice din judet depaseste 6.634.000 metri patrati”, se arata intr-un comunicat remis de APM Olt, in urma cu cateva saptamani.

Totodata, alte proiecte ce vizeaza infiintarea de parcuri fotovoltaice se afla in diverse stadii de implementare, suprafata pe care urmeaza sa fie amenajate depasind 3.000.000 metri patrati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.