Cel mai mare „rezervor biologic”, descoperit sub fundul oceanelor

Folosind un robot submarin pentru a luat probe din habitatul extrem,cercetatorii au descoperit o gramada de microbi ascunsi in sedimente.habitat plin de microbi

Stratul aflat imediat sub fundul oceanelor ar putea fi cel mai mare rezervor biologic al Pamantului, sustin o serie de specialisti americani si danezi. Aici, intr-un spatiu putin explorat pana acum, oamenii de stiinta au descoperit microbi marini care supravietuiesc in conditii extreme, fara lumina, si iau in calcul ipoteza existentei unor specii si forme de viata aparte.

„Cred ca acest studiu este nemaipomenit, intrucat ne ofera o privire asupra unui habitat despre care nu stim aproape nimic”, a declarat Beth Orcutt, cercetator la Universitatea Aarhus din Danemarca si la Universitatea Southern California.

Oamenii de stiinta au scormonit sub fundul oceanului la o adancime de peste 1,6km, dupa ce au forat in aproape 260m de roci. Membrii echipei americano-daneze de microbiologi au descoperit sub fundul marii o lume necunoscuta. Folosind un robot submarin pentru a lua probe din habitatul extrem, cercetatorii au reusit sa colecteze date dintr-o zona plina de microbi ascunsi in sedimente.

„Sper ca lumea sa inteleaga ca oceanul nu este doar un lac imens cu un fund neinteresant. Fundul oceanului si ceea ce se afla sub el are locuri unde microbii sunt cei care domina”, a declarat Orcutt.

Echipa de specialisti in microbiologie studiaza in prezent felul in care aceste organisme pot supravietui in conditii extreme, fara o sursa de lumina pentru energie.

„Ar putea exista acolo noi specii si noi tipuri de metabolism despre care nu stim inca nimic”, a subliniat cercetatoarea.

„Trebuie sa dezvoltam instrumente sofisticate pentru a afla mai multe despre aceste locuri. Experimentele realizate in acest habitat vor dezvalui noi informatii despre viata de pe Terra si poate chiar de pe alte planete”, a aratat Orcutt.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente