Mierea poate vindeca infectiile

Oamenii de stiinta au descopera de ce mierea de albine e mult mai buna decat toate antibioticele conventionale. Cercetatorii de la Universitatea Salve Regina din Newport (Rode Island, SUA) au redescoperit inca o data motivele pentru care mierea de albine este considerata a fi una dintre cele mai bune antibiotice naturale. Mierea lupta impotriva infectiilor…

Citește mai departe
Studiu: Spirulina activeaz? celulele naturale care lupt? împotriva cancerului

Studiu: Spirulina activeaza celulele naturale care lupta impotriva cancerului

Spirulina este o alga bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile alcaline din America de Sud si Africa. Pana sa-i fie descoperite toate secretele, aceasta planta a constituit parte importanta din regimul alimentar al numeroaselor comunitati locale. La inceputul anilor 70, au fost realizate primele studii referitoare la spirulina si apoi a fost transferata in…

Citește mai departe
Bacteria care „mananca” petele de petrol

Bacteria care „mananca” petele de petrol

Expertii europeni in microbiologie au descoperit printre microorganismele care consuma hidrocarburi, o bacterie rezistenta la frig, capabila sa devina un mijloc eficient si „curat” de lupta impotriva deversarilor de petrol in regiunile polare, afirma publicatiile Applied and Environmental Microbiology si Nature Communications. In prezent, se folosesc preparate chimice, cel mai cunosc agent de dispersare fiind…

Citește mai departe

O bacterie produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu clorura de aur, o substanta foarte toxica ce se gaseste in natura

Doi cercetatori din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu o substanta chimica foarte toxica care se gaseste in natura, scrie siteul Gizmodo.com. Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie si genetica moleculara, si Adam Brown, profesor asociat al universitatii americane Michigan, au realizat…

Citește mai departe

Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi

Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com. Oamenii de stiinta au tratat celule umane si de soareci, in laborator, cu doze de vitamina B3, si au observat o crestere de aproximativ 1.000 de ori a capacitatii sistemului imunitar de a lupta impotriva…

Citește mai departe

Apa potabila din Resita

In prezent pe raza Municipiului Resita exista 16 surse de apa (izvoare + foraje) destinate consumului populatiei. Atributiile DSP Caras-Severin sunt acelea de a verifica periodic potabilitatea acestora, am aflat de la dr. Dragos Luca, directorul acestei institutii. Parte din parametrii calitativi ai apei sunt verificate in laboratoarele DSP – CS, parte la Timisoara iar…

Citește mai departe

Europa nu este pregatita sa combata bacteria rezistenta la antibiotice

Europa nu este pregatita corespunzator pentru a face fata amenintarii la adresa sanatatii publice reprezentate de bacteriile rezistente la antibiotice, cum ar fi bacteria identificata recent intr-un articol publicat in revista The Lancet, informeaza Efe, citat de Agerpres. „Ultimele informatii cu privire la raspandirea rapida a unei bacterii rezistente la medicamente provoaca o reactie de…

Citește mai departe

Ionii negativi de oxigen pentru tratarea volumelor mari de aer si apa contra poluantilor.

LUWATEC GmbH Luft und Wassertechnik – Air and water treatment technology ISTORIC COMPANIE LUWATEC GmbH TECHNOLOGIE pentru APA si AER – un istoric de peste 70 de ani. Prima companie a fost infiintata de Mr. Wilhelm Fischer in 1936. El a fost preocupat de problematica curatirii aerului (prin metoda ionizarii),in mod special la nivelul tehnologiei…

Citește mai departe

Argintul – metal pretios si pentru sanatate

Argintul, un metal stralucitor folosit cu precadere pentru confectionarea bijuteriilor, prezinta o serie de proprietati benefice si pentru sanatate. Inainte de descoperirea antibioticelor, chirurgii suturau ranile pacientilor cu fire din argint, deoarece considerau ca acest metal pretios are proprietati benefice in prevenirea infectiilor. In timpul Primului Razboi Mondial, bandajele erau confectionate din fire de argint,…

Citește mai departe

Tantari modificati genetic, folositi in lupta contra malariei

Primii tantari modificati genetic, al caror organism distruge parazitul vinovat de declansarea malariei, Plasmodium falciparum, ce se dezvolta de regula in corpul acestor insecte, au fost creati de cercetatorii americani. „Acestia sunt primii tantari modificati genetic pentru a fi rezistenti la parazitul Plasmodium, gratie unei transformari a sistemului lor imunitar”, a declarat George Dimopoulos, profesor…

Citește mai departe

Porcii trebuie protejati de virusul gripal A (H1N1) aparut la om

Potrivit AFP, virusul gripei A (H1N1) se propaga cu usurinta in randul porcilor, potrivit unui studiu experimental, care preconizeaza prevenirea contaminarii acestor animale de catre oamenii gripati pentru a evita un efect de bumerang. Studiul este publicat in Jurnalul de Virologie Generala al societatii europene de microbiologie generala. Virusologii institutului Friedrich Loeffler (Germania) au infectat…

Citește mai departe
Microbii vor fi ultimii supravie?uitori ai Terrei

Cercetari

Microbiologii de la Universitatea din Oregon au pus la punct un mecanism cu ajutorul caruia se pot detecta bacteriile care determina aparitia anumitor boli ca urmare a consumului de alimente mai putin sanatoase. Astfel, odata cu aceasta descoperire, care consta in detectarea bacteriilor cu ajutorul pigmentilor proveniti de la celulele unor pesti, problemele consumatorilor se…

Citește mai departe