Gripa porcina ar putea „reveni in forta” luna viitoare. Numarul bolnavilor a trecut de 1.000

0
324

Numarul infectarilor cu gripa porcina continua sa creasca. Potrivit reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul bolnavilor din toata lumea a trecut deja de o mie. In plus, 23 de oameni au decedat din cauza virusului.
gripa
Totul a pornit din Mexic, tara ce este din ce in ce mai izolata de restul lumii. In plus, zeci dintre cetatenii sai sunt sechestrati in China de frica unor imbolnavari. Decizia Beijingului de a-i plasa in carantina a declansat o reactie dura din partea Mexicului.

„Cred ca este injust pentru ca noi am fost atat de deschisi si de transparenti cu statele lumii, dar unele tari, si cred ca din cauza dezinformarii si a ignorantei, au luat masuri represive si discriminatorii impotriva mexicanilor. Nimeni nu ar trebui sa foloseasca asta ca pretext pentru a-i ataca pe mexicani”, a declarat Felipe Calderon, presedintele Mexicului.

China a negat orice act de discriminare fata de mexicani, desi a plasat in carantina 70 de cetateni din tarile latino-americane.

„Din moment ce avem date putine despre transmiterea virusului gripei porcine, trebuie sa fim extrem de precauti. Si cred ca, odata cu trecerea timpului, vom avea mai multe informatii si ne vom putea schimba strategia. Oricum, in acest moment trebuie sa fim foarte, foarte precauti”, a declarat Yuen Kwok-Yung, seful catedrei de microbiologie de la Universitatea din Hong Kong.

La randul lor, autoritatile americane spun ca un vaccin ar putea fi realizat in cateva luni.

Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii a avertizat statele lumii ca, in ciuda faptului ca numarul de infectari a mai scazut, virusul ar putea „reveni in forta” in cursul lunii viitoare.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.