Porcii unei ferme din Canada au luat virusul H1N1 de la stapanul lor

0
435

Informatie socanta a autoritatilor canadiene. Porcii unei ferme din vestul tarii au fost infectati cu virusul H1N1, transmis, dupa toate probabilitatile, de un om.
epidemie de gripa porcina
Este primul caz de prezenta a virusului la porcii din Canada, tara unde s-au inregistrat, pana acum, 85 de oameni contaminati. Purtatorul virusului a fost, se pare, chiar stapanul fermei, care a vizitat, cu putin timp in urma, Mexicul.

„Virusul H1N1 a fost detectat in cadrul unui grup de porci la Alberta”, a anuntat Agentia canadiana pentru inspectia alimentelor (ACIA).

Transferul virusului gripei de la om la porc nu este exceptional. „Porcii pot contracta virusi de la oameni, de la alti porci si de la pasari”, a sustine un medic canadian.

Aproape 10 % dintre cei 2.200 de porci de la ferma au fost afectati de virus. Intreaga turma se afla in carantina.

Intre timp, atat omul cat si porcii s-au facut bine. Consumul carnii de porc din Canada nu prezinta niciun risc, au precizat autoritatile.

Autoritatile mexicane au anuntat, cu putin timp in urma, un nou bilant al gripei: 19 morti si peste 450 de persoane contaminate. In Europa, Italia si Irlanda au confirmat primele cazuri de gripa porcina.

Masuri deosebite au fost luate in China, unde este inca vie amintirea epidemiilor de pneumonie atipica si gripa aviara.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.