O bacterie produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu clorura de aur, o substanta foarte toxica ce se gaseste in natura

0
489
O bacterie produce aur de 24 de karate când se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură
O bacterie produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu o substanta chimica foarte toxica care se gaseste in natura

Doi cercetatori din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu o substanta chimica foarte toxica care se gaseste in natura, scrie siteul Gizmodo.com.

Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie si genetica moleculara, si Adam Brown, profesor asociat al universitatii americane Michigan, au realizat o demonstratie in laboratorul lor care i-ar putea face miliardari.

Potrivit lui Kashefi, procesul consta in transformarea unei materii care nu are nicio valoare in metal pretios.

Mica fabrica de aur a celor doi savanti, numita de ei „The Great Work of the Metal Lover” („Marea realizare a iubitorului de Metal” – n.r.), adaposteste bacteria „Cupriavidus metallidurans” care transforma clorura de aur, un lichid foarte toxic care se gaseste in natura, in aur.

Bacteria este incredibil de rezistenta la acest element chimic. Aceasta consuma clorura de aur intr-o saptamana si lasa in urma aurul curat. Cercetatorii sunt de parere ca acesta este procesul care are loc in natura din care rezulta metalul pretios.

Se pare ca cei doi au descoperit elementele magice care dezleaga un mister care a fascinat omenirea de cand s-a descoperit acest metal apreciat din toate timpurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.