Laboratorul Verde al Reciclarii: Educatie ecologica pentru copiii din clasa a III-a

0
434
Laboratorul Verde al Reciclării: Educaţie ecologică pentru copiii din clasa a III-a
Laboratorul Verde al Reciclarii: Educatie ecologica pentru copiii din clasa a III-a

Ministerul Mediului alaturi de Ministerul Educatiei si de Eco-Rom Ambalaje au lansat joi programul „Laboratorul Verde al Reciclarii”, prin care elevii din clasa a III-a, dar si familiile lor, vor fi familiarizati cu beneficiile reciclarii, prezentate intr-o maniera simpla si interactiva. Programul va incepe din anul scolar 2012-2013.

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, impreuna cu ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ecaterina Andronescu, si directorul  Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu, au participat joi, 4 octombrie 2012, la evenimentul de lansare a Programului educational ”Laboratorul Verde al Reciclarii”.

Programul se va desfasura in anul scolar 2012–2013 si urmareste familiarizarea copiilor de clasa a III-a, a parintilor si cadrelor didactice, cu beneficiile reciclarii, prezentate intr-o maniera simpla si interactiva.

”In Romania trebuie sa invatam sa traim ecologic, sa invatam ca protejarea naturii nu este doar o optiune, ci un principiu de viata. Acest proiect sustine o investitie durabila, pentru ca eco-educatia este o investitie durabila in sanatatea si viitorul nostru si al copiilor nostri,  iar proiectele privind colectarea selectiva a deseurilor reprezinta o prioritate nationala”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor.

Laboratorul Verde al Reciclarii este un autocar modificat si adaptat pentru curiozitatea si inventivitatea copiilor, venind in intampinarea lor intr-o formula dinamica si interactiva.

Una dintre principalele componente ale acestui proiect este implicarea cadrelor didactice si a parintilor, acestia avand un rol deosebit de important in educarea si responsabilizarea celor mici. Astfel, Eco-Rom Ambalaje incurajeaza mentorii copiilor sa exerseze colectarea selectiva atat la scoala, cat si acasa, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

Pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice, Eco-Rom Ambalaje a realizat si un auxiliar curricular, numit „Invatam sa reciclam ambalajele”, pe care invatatorii claselor a III-a si a IV-a il pot solicita online pe website-ul www.colecteazaselectiv.ro , in perioada 24 septembrie-19 octombrie. De altfel, Eco-Rom Ambalaje este prezent in judetele in care va ajunge Laboratorul Verde al Reciclarii punand la dispozitie mijloacele necesare colectarii selective sub forma unor pubele colorate dedicate deseurilor de ambalaje din plastic, hartie, sticla si metal.

In primul semestru al anului scolar 2012 – 2013, ”Laboratorul” va vizita 25 de orase din tara: Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Slobozia, Constanta, Tulcea, Focsani, Iasi, Roman, Bacau, Sfantu Gheorghe, Brasov, Targu Mures, Medias, Sibiu, Cluj Napoca, Zalau, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Targu Jiu, Craiova, Alexandria, implicand peste 5000 de elevi din 52 de scoli primare.

„Ne bucuram ca exista initiative de educare a copiilor venite din partea unor organizatii precum Eco-Rom Ambalaje. Sustinem aceste gen de programe, pentru ca in paralel cu implicarea mult mai puternica la nivel de autoritati, dorim o implicare mai activa a cetatenilor in protejarea mediului si, in special, a celor mici, pe care ii consideram aparatori ai naturii prin aceasta colectare selectiva”, a mai spus Rovana Plumb.

La randul sau, Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a afirmat: ”Fara scoala nu existam! De aceea consider ca scoala poate sa isi indeplineasca misiunea daca traim intr-un mediu sanatos, iar astfel de proiecte ne invata sa protejam natura de la cele mai mici varste. Programul pe care il lansam astazi pune in practica ceea ce copiii invata in teorie, le arata celor mici lucruri care confirma ceea ce afla din carti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.