Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi

Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi

Vitamina B3 poate oferi o alternativa in lupta impotriva infectiilor cu stafilococi foarte periculosi, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com. Oamenii de stiinta au tratat celule umane si de soareci, in laborator, cu doze de vitamina B3, si au observat o crestere de aproximativ 1.000 de ori a capacitatii sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiilor stafilococice, capacitate extrem de importanta in cazul infectiilor cu stafilococi rezistenti la tratamentul pe baza de antibiotice.
“Vitamina B3 poate oferi o noua metoda de a trata infectiile cu stafilococi ce pot fi mortali, si poate fi folosita si in combinatie cu antibiotice”, explica autorul studiului, Adrian Gombart, profesor asociat la departamentul de microbiologie al Universitatii din Oregon.
Aplicata asupra esantioanelor de sange uman, vitamina B3 a declansat, dupa doar cateva ore, un puternic raspuns imunitar impotriva stafilococilor.
Combinarea in cadrul tratamentului a vitaminei B3 cu antibiotice poate reduce rezistenta bacteriilor la antibiotice. Infectiile cu stafilococi sunt in special periculoase pentru oamenii in varsta, din comunitati aglomerate, precum si pentru pacientii internati in spitale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente