Omenirea va disparea in urmatorii 100 de ani, sustine un om de stiinta australian

Ipoteza a fost lansata de Frank Fenner, expert in microbiologie si profesor emerit la Universitatea Nationala din Australia, care a ajutat la eradicarea virusului variolei, a primit numeroase premii si distinctii, a publicat sute de lucrari stiintifice si a scris 22 de carti.disparitia omenirii

Intr-un interviu acordat ziarului The Australian, omul de stiinta in varsta de 95 de ani sustine ca schimbarile climatice vor duce la disparitia omenirii, in urmatorii 100 de ani.

Fenner a declarat ca omenirea nu va rezista in fata unei cresteri a populatiei planetei si consumului tot mai mare. Potrivit datelor Natiunilor Unite, populatia globului va depasi 6.9 miliarde de persoane in acest an.

Fenner este pesimist in ceea ce priveste soarta omenirii, dand ca exemplu intarzierile in luarea masurilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

„Vom avea aceeasi soarta ca si populatia de pe Insula Pastelui”, spune el. „Schimbarile climatice sunt doar la inceput, dar vedem deja schimbari remarcabile in ceea ce priveste vremea. Aborigenii au aratat ca, fara stiinta, fara producerea de dioxid de carbon si incalzirea climei, au putut supravietui pentru 40.000-50.000 de ani. Insa lumea nu poate. Specia umana va merge probabil pe acelasi drum cu multe alte specii pe care le-am vazut disparand.

Homo sapiens vor disparea, probabil in urmatorii 100 de ani. O multime de alte animale vor avea aceeasi soarta. Temperarea incalzirii globale va incetini lucrurile un pic, dar deja sunt prea multi oameni aici”, a explicat Fenner.

Opinia lui Fenner a impartit oamenii de stiinta in optimisti si pesimisti. In timp ce unii impartasesc ipoteza sa, sunt si experti mai optimisti. Colegul si prietenul sau, Stephen Boyden, fost profesor la Universitatea Nationala din Australia, a declarat ca „Frank poate sa aiba dreptate, insa unii dintre noi au inca speranta ca va exista o constientizare a situatiei si, ca urmare, vor aparea schimbarile revolutionare, necesare pentru a obtine durabilitate ecologica”.

„In aceasta chestiune, Frank si cu mine avem pareri diferite. Amandoi suntem constienti de gravitatea situatiei, dar nu accept teoria ca este prea tarziu. Atata timp cat exista o licarire de speranta, merita toate eforturile pentru a gasi o rezolvare. Avem cunostiintele stiintifice pentru a rezolva problema, dar nu avem vointa politica pentru a o face”, a afirmat Boyden.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *