Ebola nu mai e incurabila – S-a gasit tratamentul

Ebola nu mai e incurabila - S-a gasit tratamentul

Virusul Ebola, care duce la boala cu acelasi nume, este incredibil de agresiv, omorand 90% dintre cei pe care ii infecteaza. Au existat temeri ca ar putea fi folosit pe post de arma biologica, tocmai pentru ca boala care se instaleaza e incurabila.

Insa lucrurile s-ar putea schimba, din moment ce oamenii de stiinta au reusit sa vindece de Ebola mai multe maimute, relateaza Gizmodo.

Au mai existat in trecut informatii despre cazuri de vindecare, in conditii de laborator, insa tratamentul trebuia administrat la doar cateva minute de la infectare, ceea ce, in lumea reala, este putin probabil sa se intample.

Oamenii de stiinta de la Laboratorul National de Microbiologie din Winnipeg, Canada, au reusit sa creeze combinatia ideala de substante, astfel incat s-a ajuns la medicamentul numit ZMAb, cu ajutorul caruia maimutele infectate au fost vindecate.

E adevarat ca tratamentul este 100% eficient daca este administrat in primele 24 de ore de la infectare, insa chiar si asa e vorba de un pas inainte. Doua din patru maimute infectate cu virusul din Zair au trait si cand tratamentul le-a fost administrat la 48 de ore de la infectare. Maimutele lasate netratate mor, de obicei, in 5 zile, se mentioneaza intr-un raport publicat de Science Translational Medicine.

Anticorpii care stau la baza tratamentului au fost izolati de la soareci vaccinati cu fragmente din virus. Oamenii de stiinta sunt convinsi ca tratamentul are aceeasi urmare si in cazul oamenilor. Urmeaza ca ZMAb sa fie testat clinic pe subiecti umani incepand cu 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *