Cele mai „verzi” autoturisme

0
428

Cele mai Daca ar fi dupa mine, am calatori in jurul orasului pe cal. Dar oricat as visa, utilizarea calului ca mijloc de transport apartine unei alte epoci.

Exista totusi foarte multe optiuni ecologice la care putem apela. Chiar din momentul in care compania General Motors s-a prabusit, ceilalti producatori de automobile au incercat sa creeze vehicule care nu dauneaza mediului inconjurator. Iar daca va aflati in pragul achizitionarii unui automobil, iata cateva exemple demne de luat in seama.

Toyota Prius

Avand un consum redus, Toyota Prius este una dintre cele mai eficiente masini. Acest hibrid se afla pe primul loc in topul masinilor care polueaza cel mai putin, oferind, de asemenea, si optiuni eco, precum sistemul de ventilatie alimentat de energie solara, luminile de pozitii si farurile cu led-uri.

Honda Civic Hibrid

Fiind foarte aproape de Prius la capitolul autonomie, Honda Civic are parte de acelasi consum redus de combustibil, ocupand locul doi in topul masinilor care polueaza putin.

Ford Fusion Hibrid

Dintre toate autoturismele sedan de clasa medie, Ford Fusion hibrid este modelul cel mai apreciat din punctul de vedere al fiabilitatii.

Smart Fortwo

Modelul Smart Fortwo este cel mai eficient cand vine vorba de un motor pe benzina. Aflandu-se pe locul 3 in topul masinilor cu cele mai mici emisii de carbon, autoturismul in cauza, fie el de culoare alba, neagra sau rosie, este vopsit cu ajutorul unei solutii solubile in apa.

Volkswagon Jetta TDI

Castigatoarea premiului „Cea mai verde masina a anului 2009”, Volkswagon Jetta, este mecanizata de un motor diesel pe baza de nivel scazut de sulf. Avand parte de acelasi consum foarte redus ca si celelalte modele, autoturismul utilizeaza o tehnologie moderna pentru motorul pe motorina.

Toyota Yaris

Acest model beneficiaza de o noua gama de motorizari, ce au preluat de la tehnologia Toyota Optimal Drive, solutii inovatoare de protectie a mediului, care asigura un echilibru excelent intre consumul redus de combustibil si emisiile scazute de noxe.

Sursa: www.enn.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.