Centralele electrice fotovoltaice au luat avant

Centralele electrice fotovoltaice au luat avant
Centralele electrice fotovoltaice au luat avant

Sunt deja 24 de astfel de unitati in judet si se lucreaza la racordarea altor 19 ❚ Pentru ca doua dintre ele sunt de putere mare, este nevoie de inca doua noi statii de transformare pe teritoriul judetului

Centralele electrice fotovoltaice incep sa castige teren in judetul Dambovita. Au fost puse in functiune pana in momentul de fata 24 de astfel de unitati de producere a energiei electrice cu o putere de 66,45 Megawati. De asemenea, la nivel de judet, sunt in curs de executie lucrari de racordare pentru un numar de 19 centrale fotovoltaice care insumeaza 169,3 MW, doua dintre acestea fiind de putere mare, de 49 MW.

Acest fapt presupune inca doua statii de transformare noi pe teritoriul judetului nostru. Merita subliniat faptul ca Societatea de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Targoviste a inceput sa inregistreze tot mai multe solicitari de racordare a unor panouri fotovoltaice de puteri mici. Acestea se adreseaza consumatorilor casnici sau micilor consumatori care vor sa produca energie pentru consumul propriu, iar puterea generata suplimentar, in perioada de consum redus, sa fie data in sistemul energetic national.

Solicitari foarte importante carora Electrica le raspunde cu promptitudine

„Ca si operator de distributie, atributiunile noastre sunt cele legate de incheierea contractului de proiectare a instalatiilor de racordare, de incheierea contractelor de racordare pentru instalatiile care fac obiectul tarifului de racordare care intra in proprietatea operatorului de distributie. Aici vorbim despre puncte de conexiuni, despre celule de masura, partea de calitate a energiei pentru care prevedem analizoare de calitate si partea de protectie. Toate acestea sunt foarte importante pentru a nu avea de suferit parametrii de calitate a energiei electrice distribuite utilizatorilor nostri. Parcurile propriu zise sunt investitii private. In general au fost amplasate in partea de sud a judetului. Raspundem solicitarilor lor, intrucat energia regenerabila are prioritate conform directivelor UE”, a explicat ing. Daniela Crintea, purtatorul de cuvant al SDEE Targoviste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *