Centru de colectare a deseurilor electrice la Targu Jiu

Centru de colectare a deseurilor electrice la Targu Jiu
Centru de colectare a deseurilor electrice la Targu Jiu

Autoritatile locale in colaborare cu Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec au in plan infiintarea unul centru permanent de colectare a deseurilor electrice si electronice. Pana atunci insa se vor organiza diferite actiuni lunare sau bilunare de colectare a acestor deseuri, pentru a avea parte de un mediu curat.

Asociatia RoRec a revenit ieri la Targu-Jiu pentru o noua actiune de colectare a deseurilor electrice, asta pentru ca cerintele din partea locuitorilor sunt foarte numeroase. Astfel ca, potrivit managerului regional al asociatiei, Alexandra Arnautu, in municipiul Targu-Jiu actiunea se va desfasura pe data de 20 aprilie si vor exista trei puncte de colectare. Numai anul trecut la nivelul judetului s-au strans peste 45 de tone de deseuri electrice si electronice. „Anul trecut au fost 28 de actiuni la nivelul judetului, s-au strans peste 45 de tone de deseuri electrice si electronice.

Am revenit in Targu-Jiu pentru o actiune care se va desfasura sambata 20 aprilie, intre orele 09:00-17:00. Exista trei puncte de colectare la Lac Debarcader, Parc Lido si Casa de Cultura. Se poate apela un numar de telefon pentru preluarea gratuita a deseurilor de mari dimensiuni. Acordam si cupoane valorice pentru anumite deseuri. Vrem sa obisnuim cetatenii municipiului cu aceste actiuni, poate vom crea si un serviciu lunar asa cum ne-am propus”, a spus Alexandra Arnautu.

Ionut Jilaveanu: Se doreste infiintarea unui centru permanent de colectare

Ionut Jilaveanu, director in cadrul Primariei Targu-Jiu a declarat ca actiunile de colectare „au prins” foarte bine la nivelul municipiului, astfel ca autoritatile intentioneaza sa deschida un astfel de centru care sa poata sta permanent la dispozitia targujienilor. „Alaturi de RoRec se doreste infiintarea unui centru de preluare a acestor deseuri de echipamente electrice si electronice, cu activitate permanenta. Am incheiat un partnereiat cu aceasta asociatie, am pus la dispozitie o zona in incinta CET, unde vor fi amplasare constructii modulare, acolo unde se vor putea depozita aceste deseuri. Cetatenii pot duce personal deseuri acolo sau pot suna la un telefon fara taxa iar persoanele care se ocupa de acest centru se vor deplasa la domiciliu pentru a ridica aceste deseuri. Actiuni vom mai face pana dam drumul centrului, incat sa venim in ajutorul cetatenilor. Colaborarea cu RoRec merge foarte bine. Noi avem obligatia de a colecta si a indeparta aceste deseuri”, a spus Ionut Jilaveanu. Tot la dispozitia cetatenilor vor sta sambata si masinile de la Polaris, care vor ridica deseurile electrice de la cetateni. „Referitor la aceasta campanie, noi ca firma de salubrizare vom pune la dispozitia RoRec doua masini care pe tot parcursul zilei de sambata vor sta la dispozitia celor care vor solicita ridicarea deseurilor de la domiciliu, in acelasi timp sustinem aceste proiecte”, a spus Luis Popa, directorul firmei de salubrizare. Persoanele care doresc sa predea aparate electrice si electronice grele sau voluminoase au la dispozitie serviciul gratuit de preluare de la domiciliu. Pot face programari zilnic in perioada 17-20 aprilie intre orele 09:00-17:00 la numarul de telefon 0723.627.179. Cetatenii trebuie sa stie ca actiune aduce cu ea premii pe masura.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente