Centrul de Expozitii “Expo Nord Oltenia” din Calimanesti va promova si sprijini agricultura ecologica

Centrul de Expozitii "Expo Nord Oltenia" din Calimanesti va promova si sprijini agricultura ecologica
Centrul de Expozitii “Expo Nord Oltenia” din Calimanesti va promova si sprijini agricultura ecologica

Centrul de Expozitii “Expo Nord Oltenia” din Calimanesti va promova si sprijini agricultura ecologica, autoritatile judetene purtand discutii in acest sens cu producatorii din acest domeniu, a declarat miercuri, pentru Agerpres prefectul de Valcea, Dumitru Cornoiu.

“De 4 ani exista aceste discutii despre utilitatea sau inutilitatea acestui proiect de la Calimanesti, realizat cu fonduri europene. Este vorba de Complexul Oltenia Expo. El a fost gandit bine, fiind asezat pe un drum european de maxima importanta. De aceea trebuie identificate formulele care se preteaza la specificul zonei. In acest sens, am putea valorifica exact potentialul agricol al judetului si al Olteniei si ma refer aici la dezvoltarea unui complex de promovare a agriculturii si alimentatiei pe baza de produse ecologice. Romania se poate lauda cu acest lucru, de aceea nu trebuie noi sa mai inventam roata in alte domenii, dar macar in domeniile in care noi am inventat-o trebuie sa stim sa o promovam”, a precizat prefectul.

Acesta a spus ca deja se poarta discutii in acest sens cu producatorii agricoli din domeniu si in curand, in cadrul Complexului Expo Nord Oltenia, vor fi promovate acest gen de activitati, care tin de agricultura ecologica. Complexul Expo Nord Oltenia a fost realizat cu fonduri europene in valoare de 8 milioane de euro, pe raza orasului Calimanesti, pe drumul european E81. De la inaugurarea acestuia, in 2011, insa, in cadrul acestui centru – care cuprinde 5 pavilioane expozitionale – nu au avut loc decat cateva seminarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente