Cercetatorii din scandalul legat de schimbarile climatice au fost achitati

0
365

Oamenii de stiinta de la departamentul de cercetare a schimbarilor climatice de la Universitatea East Anglia au fost acuzati de manipularea informatiilor.schimbari climatice

Cercetatorii acuzati ca ar fi manipulat informatiile referitoare la schimbarile climatice au fost achitati, potrivit unui panou de examinare.

Oamenii de stiinta de la Universitatea East Anglia, departamentul de cercetare climatica, nu au actionat gresit, cum se spunea in scandalul Climategate.

Panoul de examinare si-a inceput munca dupa ce au fost publicate online emailurile cercetatorilor de la Universitate. Membrii lui au declarat ca ar fi mai bine daca oamenii de stiinta ar lucra mai indeaproape cu staticieni profesionisti.

Acest lucru ar asigura folosirea celor mai bune metode in analiza informatiilor despre climat.

Emailurile au fost facute publice in noiembrie anul trecut, cand zeci de mesaje intre oamenii de stiinta si apropiatii lor au fost postate pe internet.

Criticii au spus ca schimburile de emailuri au fost o incercare a cercetatorilor implicati sa manipuleze informatiile climatice.

Dar comitetul de analiza a conchis ca oamenii de stiinta nu au avut intentia de a insela.

„Nu inseamna ca sunt de acord cu toate concluziile lor, dar oamenii de stiinta si-au facut munca in mod corect”, a declarat Lord Oxburgh, liderul comitetului.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.