Elevii liceului Moisil ecologizeaza Lacul Morii din Capitala

0
424

Elevii Liceului Teoretic Grigore Moisil din Bucuresti vor planta si copaci in zona dintre lac si Parcul Crangasi.elevii liceului Moisil

Sambata, 17 aprilie 2010, elevii Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Bucuresti vor igieniza imprejurimile Lacului Morii si vor planta copaci in zona dintre lac si Parcul Crangasi.

Sambata dimineata, incepand cu ora 09.00, aproximativ 200 de elevi de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” vor colecta gunoaiele de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insula, inclusiv insula. Deseurile vor fi stranse in saci oxobiodegradabili, ridicate imediat si transportate la groapa de gunoi. Vor fi montate panouri pentru colectarea gumei de mestecat utilizate, iar in spatiul dintre lac si Parcul Crangasi vor fi plantati copaci si va fi amenajata o zona verde.

Actiunea de ecologizare a zonei face parte din proiectul „Make it a better place”, realizat de Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, proiect desemnat castigator al competitiei de proiecte pe teme de mediu „Brosura ECO”, lansate la inceputul anului de ECDL ROMANIA in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.

„Prin actiunea noastra, dorim sa atragem atentia populatiei asupra situatiei grave in care se afla viitorul nostru, al tuturor. Elevii liceului nostru spera ca proiectul lor sa devina un model pentru ceilalti, iar pentru autoritati, un imbold de a acorda mai multa atentie si mai multe fonduri pentru ocrotirea mediului”, a declarat Ioana Neacsu, Director al Liceului Teoretic „Grigore Moisil.

Pe langa elevi, la actiunea de ecologizare vor participa si reprezentanti ai partenerilor proiectului. Acestia sunt: Primaria Sectorului 6 prin Adminstratia Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane, Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Nationala Apele Romane, ECDL ROMANIA prin proiectul Brosura ECO din campania „Click pe Verde!”, Microsoft Romania prin proiectul Scoli Inovative, din cadrul programului Parteneri pentru Educatie, si SC URBAN SA.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.