CET Govora vrea sa cumpere 80.000 tone de biomasa pe an pentru o centrala

CET Govora Ramnicu Valcea negociaza cu Romsilva achizitia a pana la 80.000 tone de biomasa anual pentru alimentarea unei centrale in cogenerare pe care producatorul de energie electrica si termica intentioneaza sa o construiasca pana in 2013.

“Intentia noastra este sa finalizam constructia centralei in cogenerare pe biomasa pana in 2013, pentru a putea beneficia de certificatele verzi”, a declarat a directorul de termoficare din CET Govora, Ion Coclet, citat de Mediafax.

Centrala in cogenerare (productie simultana de electricitate si caldura) va fi construita pe amplasamentul CET Govora si va alimenta orasul Ramnicu Valcea cu energie termica.

In vederea constructiei unitatii, CET Govora a atribuit in luna spetembrie firmei germane MVV decon un contract in valoare de 83.000 de lei pentru a elabora studiul de fezabilitate. Contractul a fost atribuit firmei germane prin negociere fara anunt de participare.

Potrivit lui Coclet, investitia estimata in centrala a fost evaluata, in 2008, la 24 milioane de euro.

“Nu cred ca valoarea finala a investitiei, care urmeaza sa fie stabilita de studiul de fezabilitate, va depasi 24 milioane de euro”, a adaugat Coclet.

Consiliul Judetean Valcea este actionarul unic al CET Govora. Producatorul de energie are o capacitate instalata de productie a energiei termice de 315 MW.

Regia Nationala a Padurilor Romsilva se afla sub autoritatea Ministerului Mediului.

Certificatele verzi sunt acordate producatorilor de electricitate din surse regenerabile si sunt emise lunar de operatorul de transport si sistem Transelectrica (TEL) pentru cantitatea de energie electrica regenerabila produsa si livrata in retea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente