CEZ Romania estimeaza in acest an triplarea productiei de electricitate in centralele eoliene

Romania estimeaza in acest an triplarea productiei de electricitate in centralele eoliene

Subsidiara din Romania a grupului ceh CEZ se asteapta in acest an la triplarea productiei de energie eoliana, de la nivelul de 0,3 TWh inregistrat anului trecut, pe masura ce vor fi puse in functione noi turbine.
De vanzare ap2 camere nou, 75.150€ in cea mai verde zona a capitalei. Sector 1.

„Ne asteptam la o triplare a productiei de energie in centrale eoliene, fata de anul trecut”, a declarat joi intr-o conferinta de presa directorul financiar al CEZ Romania, Leon Vrska, conform Mediafax.

CEZ a conectat prima sa centrala eoliana din Romania la reteaua electrica nationala la jumatatea anului trecut. Pana la sfarsitul anului 2010 CEZ Romania a racordat la retea 120 de turbine, care au produs 0,3 TWh de electricitate, a precizat managerul de proiect pentru centralele eoliene din cadrul CEZ Romania, Ondrej Safar.

CEZ construieste la Fantanele si Cogealac un parc eolian care va avea o putere instalata de 600 MW, aproape cat un reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda. Parcul eolian va cuprinde 240 de turbine, iar finnalizarea lucrarilor este programata pentru acest an.

Grupul CEZ a consemnat anul trecut in Romania un profit net de 154 milioane de lei, in usoara scadere, ca urmare a scaderii veniturilor financiare si a costurilor generate de proiectele eoliene.

Profitul operational al CEZ Romania a ajuns anul trecut la de 376 milioane de lei, din care contributia centralelor eoliene a fost de 46 milioane de lei, a mentionat Vrska.

Grupul CEZ este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005 si activeaza in sectorul productiei, distributiei si furnizarii de electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *