O portie de chebap poate sa contina pana la un pahar de ulei, potrivit unui sondaj realizat de cercetatorii de la Hampshire County Council, scrie Mediafax. Cantitatea de grasime dintr-un chebap este de 111 grame, respectiv mai mult de un sfert din greutatea totala a produsului, de 400 de grame.
Ingrijorator este faptul ca cele 111 grame reprezinta dublul cantitatii de grasime zilnica recomandata, spun nutritionistii. Potrivit cercetatorilor, grasimea continuta de o portie de chebap duce la cresterea nivelului de colesterol si la ingrosarea arterelor.
Principalul risc asupra carora nutritionistii atrag atentia este faptul ca o persoana care consuma saptamanal cel putin doua portii de chebap este predispusa la a suferi un infarct in urmatorii zece ani.
Acelasi sondaj arata ca si alte feluri de mancare de tip fast-food sunt aproape la fel de bogate in ulei si depasesc cantitatea de grasime zilnica recomandata.
Sursa: Adevarul