Chiliman nu va da autorizatie pentru Parcul Bordei

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca nu va semna autorizatia de constructie necesara pentru ca omul de afaceri Costica Constanda sa poata ridica un complex imobilar in Parcul Bordei.

Consilierii PNL si PSD au lipsit de la sedinta CGMB de ieri la presiunea facuta de liderii celor doua partide.

“Voi apela la toate metodele pe care legea mi le permite pentru i-am solicitat imperativ retragerea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General a proiectului de hotarare referitor la aprobarea PUZ-ului pentru Parcul Bordei. PUZ-ul ar trebui trecut pe ordinea de zi de-abia dupa solutionarea definitiva a tuturor cailor extraordinare de atac initiate de membrii Consiliului General. Graba cu care PUZ-ul a fost inclus pe ordinea de zi ma determina sa afirm inca o data ca dl Videanu este primar general doar pentru Costica Constanda si ca a renuntat demult sa fie primarul general al Capitalei. Bucurestenii doresc spatii verzi, aer curat si un mediu sanatos pentru a-si creste copiii, si nu blocuri de otel si sticla, cum vrea dl Videanu”, a spus edilul sectorului 1.

PUZ-ul, neaprobat din lipsa de cvorum
Planul Urbanistic Zonal pentru Parcul Bordei nu a putut fi aprobat, ieri, de consilierii generali ai municipiului Bucuresti, din lipsa de cvorum. Din cei 28 de consilieri care trebuiau sa fie prezenti in sala, nu au fost numarati decat 21, restul absentand, la indicatia conducerilor PNL si PSD. Daca in cazul PNL membrii acestuia au fost “retinuti” de o delegatie permanenta, seful PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, i-a amenintat cu excluderea din PSD pe consilierii care voteaza PUZ-ul pentru Bordei.
“Daca merge vreunul si voteaza, e dat afara din partid in 24 de ore. Nu vrem sa fim implicati in povestea asta urata cu Parcul Bordei, s-o transeze cei de la PD. Videanu nu are interesul sa rezolve problema Bordei in interesul cetatenilor Capitalei. Avem in fata niste iresponsabili si, daca nu suntem atenti, ne trezim cu buldozerele in Parcul Bordei”, a acuzat Vanghelie.
Daca consilierii municipali ar aproba proiectul in forma ceruta de Constanda, pe o treime din cele 3,3 hectare de teren de pe malul Lacului Floreasca ar fi construite cladiri cu patru niveluri, cu functiuni de spatii de birouri si ansambluri rezidentiale. Terenul de 3,3 hectare a devenit proprietatea omului de afaceri Costica Constanda in septembrie 2003, in urma unei dispozitii de primar general pe Legea 10/2001.a opri masacrarea acestui spatiu verde. In acest sens am trimis ieri o scrisoare primarului general Adriean Videanu, in care

Citeste articolul Chiliman nu va da autorizatie pentru Parcul Bordei integral in Romania Libera

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente