China va consuma 20% din energia globala in urmatorii 20 de ani

China va consuma 20% din energia globala in urmatorii 20 de ani
China va consuma 20% din energia globala in urmatorii 20 de ani

Cererea de energie va creste puternic in urmatorii 20 de ani, iar China va consuma 20% din totalul de energie al lumii, potrivit unui raport al Agentiei Internationale pentru Energie.

Astfel, nevoia de energie a Chinei va creste cu 75% in perioada 2008 – 2035 si va contribui cu 36% la cresterea consumului de energie global. Pana in 2035, cererea mondiala va fi egala cu echivalentul a 16,74 miliarde de tone de petrol, scrie Financial Times.

Nobuo Tanaka, directorul Agentiei, a declarat ca modul in care China va raspunde nevoilor energetice si amenintarilor la adresa securitatii energetice va avea consecinte asupra intregii planete.

Cresterea consumului de energie va fi determinata in special de sectorul transporturilor, a explicat economistul-sef al Agentiei, Fatih Birol. Cererea de masini din China va creste de zece ori pana in 2035. In acelasi timp, tara investeste masiv in tehnologii pentru energie ecologica si masini electrice si ar putea deveni un mare exportator, a adaugat Fatih Birol. Acest lucru ar urma sa afecteze principalii producatori de masini din Germania, Japonia si SUA.

Cererea globala de petrol va creste cu 18% pana la 99 de milioane de barili, dar productia va fi in 2035 foarte aproape de varf. Asta va ridica si pretul barilului pana la 113 dolari de la 86 de dolari cat costa acum, mai atrage atentia Agentia Internationala a Energiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente