Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50

Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50

Grupul chinez Xinjiang Goldwind Science & Technology va furniza 20 de turbine eoliene de 50 megawati pentru proiectul Mireasa din judetul Constanta, transmite Bloomberg.

Proiectul urmeaza sa fie conectat la reteaua nationala de electricitate pana in iunie 2014, au anuntat reprezentantii Goldwind.

Miercuri, ministrul delegat roman pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca subventiile pentru producatorii de energie din surse regenerabile sub forma certificatelor verzi vor fi reduse considerabil incepand de anul viitor.

Intrebat cu cat vor fi micsorate subventiile, ministrul a precizat ca ‘reducerea va fi drastica’.

El a adaugat ca in continuare se doreste exceptarea marilor consumatori de energie de la plata a 50% din certificatele verzi, insa nu este sigur ca acest lucru va putea fi implementat incepand din 2014, intrucat este nevoie de acordul autoritatilor de la Bruxelles.

Numarul mare de turbine eoliene si de panouri fotovoltaice instalate in ultimii 2 – 3 ani in Romania a urcat foarte mult factura consumatorilor, in special in cazul industriei energofage.

Certificatele verzi pe care le primesc producatorii de energie regenerabila sunt platite de toti consumatorii din Romania, fiind prinse in factura finala la electricitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente