Chioscul anti dioxid de carbon

san-francisco-airport.jpgAeroportul international din San Francisco a lansat programul, Pasaport pentru Clima, prin care le da posibilitatea calatorilor sa compenseze impactul nefast al calatoriilor pe calea aerului prin intermediul unui chiosc deschis in incinta aeroportului.

Acesta este primul chiosc de acest gen care le ofera calatorilor posibilitatea de a calcula impactul zborurilor acestora asupra mediului si sa plateasca taxa pe dioxid de carbon in timp ce sunt pe aeroport.

Unde se duc acesti bani? Orasul a realizat o cercetare detaliata asupra fiecarui proiect sprijinit de acest program pentru a se asigura ca taxa pe carbon sa se duca in fiecare proiect cu acest scop, ceea ce va duce la o reducere reala, cuantificabila si permanenta a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Taxele pentru clientii cu Pasaport pentru Clima se duc in proiectul Garcia River Forest, o padure din Mendocino County California, a carei conservare este sustinuta printr-un proiect. Prin acesta se incearca repopularea padurii masiv defrisata pe vremuri cu pini Redwood si Douglas.

Astfel, cantitati importante de dioxid de carbon sunt absorbite si depozitate, iar habitatul natural este refacut si protejat. Taxele pentru proiectul Garcia River Forest este verificat de terti conform protocolului riguros, transparent si detaliat al Climate Action Reserve.

O parte din banii colectati prin taxa vor intra si la San Francisco Carbon Found pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor locale de reducere a dioxidului de carbon din San Francisco. Primul proiect sprijinit de acest fond este Dogpatch Biofues, singura benzinarie cu biodiesel apartinand domeniului public din San Francisco.

Cunoasterea impactului pe care calatoriile il au asupra naturii reprezinta un prim pas care ii ajuta pe locuitorii din California sa compenseze amprenta de carbon prin plata acestor taxe care sprijina lupta impotriva schimbarilor climatice.

http:// cleantechnica.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *