Cinci firme se bat pe gunoi

Cinci importanti operatori de salubritate bucuresteni au depus ofertele, ieri, la licitatia organizata de consiliul local pentru atribuirea serviciului de salubritate a sectorului 1.

ROSAL, REBU, URBAN, ROMPREST si SSB sunt doar cinci din cele 18 firme de profil, romanesti si straine, care si-au aratat initial intentia de a participa la licitatia pentru salubrizarea sectorului 1, se spune intr-un comunicat emis de administratie. Castigatorul licitatiei va fi anuntat peste trei luni.

Sectorul condus de Andrei Chiliman a schimbat firma de salubrizare in vara lui 2007, cand edilul a reziliat contractul pe care-l considera prea scump – 10-12 milioane de euro anual – cu firma REBU. Firma care va castiga licitatia organizata ieri la primarie va primi probabil aceleasi sume de la primarie, dat fiind ca intre timp primarul a decis ca locuitorii sa nu mai plateasca tariful de ridicare a gunoiului menajer.

Conform caietului de sarcini al licitatiei, criteriul de atribuire a contractului este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Potrivit pretentiilor primariei, operatorul economic care va castiga licitatia va avea obligatia sa salubrizeze toate strazile din sectorul 1, iar, ca noutate, sa ridice gunoiul menajer de la populatie (cu exceptia agentilor economici), locuitorii fiind astfel scutiti de la plata tarifelor pentru salubrizarea menajera, taxa fiind suportata din bugetul local. Firma castigatoare e obligata sa deszapezeasca toate arterele din sectorul 1, sa asigure colectarea selectiva a deseurilor, precum si a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *